EU-parlamentet diskuterar om att tillåta medicinsk cannabis

Publicerad:
EU parliament

Den 30 november samlades politiker från Europaparlamentet med en rad patienter, aktivister, entreprenörer och forskare från det europeiska cannabis samfundet för att diskutera industrins framtid vid den internationella konferensen om medicinsk cannabis.

Evenemanget arrangerades av European United Left/Nordic Green Left European Parliamentary Group, som leds av den tyska ledamoten Stefan Eck och grekiska ledamoten Stelios Kouloglou.

Syftet med konferensen var att utbyta kunskap om lagstiftningen runt om i världen i dag, och att utbilda tillsynsmyndigheter om vikten av att bygga lagliga, reglerade cannabismarknader i Europa.

Konferensen startade med irländaren Graham de Barra från Help Not Harm. De Barra betonade de framsteg som har gjorts i Nordamerika, och kommer från de framgångsrika initiativen i USA och tillväxten i den kanadensiska cannabisindustrin. Barras huvudsakliga argument var att den fortsatta kriminaliseringen av patienterna var kontraproduktiv, och att det enda vettiga att göra är att ge patienterna tillgång till medicinsk cannabis.

En av de viktigaste punkterna som dök upp på konferensen var det förvirrande regelverket för cannabismarknaden i hela EU. Alessandro Piccioli från European Parliament Research Service gav en omfattande översikt av regelverken som gäller i olika EU-länder. Det finns en något konstig syn på cannabis reglering, som kännetecknas av motsägelser både inom enskilda länder och över flera länder inom EU.

Resultaten av dessa förvirrade regelverk skapar stora problem för patienterna och vårdgivare som var närvarande. Jackie Poitras från Grekland delade praktiska råd om att behandla hennes handikappade dotter, och förklarade samspelet mellan cannabis och andra droger. Bertrand Rambaud, grundare för UFCM i Frankrike talade om en 30-årig kamp med både HIV-virus och med de franska myndigheterna som vägrar att låta honom använda cannabis för att behandla hans tillstånd. Rambaud avslutade sin presentation med att säga ”situationen i Frankrike sätter patienters liv i fara och ignorerar forskning från resten av världen”.

Majda Robic uppgav att det finns behov av en EU-omfattande, standardiserad marknad för cannabisprodukter. Den amerikanska industrin beräknas vara värd mer än 40 miljarder dollar år 2020, och för att den europeiska industrin ska nå samma siffror krävs ett gemensamt språk i hela EU. Skapandet av denna marknad drivs av tillsynsmyndigheter som inte förstår cannabis, så mer utbildning krävs på alla nivåer av marknaden.

Saul Kaye från iCan pratade lite om Israel, som potentiellt är den mest avancerade medicinska cannabismarknaden i världen. Kaye talade om sammanflödet av stödjande politiker och vetenskapliga framsteg i den framväxande cannabisindustrin i Israel. Israels högteknologiska ekosystem håller på att översättas till cannabisindustrin med samma nivå av innovation och samarbete.

Det vetenskapliga samfundet pratade om den senaste forskningen på cannabis. Pavel Kubu, från Internationella Cannabis och Cannabinoid Institutet i Tjeckien, talade om behovet av att ”låsa upp databasen om naturen” genom ett vetenskapligt synsätt på vetenskaplig forskning. Kubu pratade också om internationellt överenskomna normer i cannabisindustrin, vilket är något som industrin behöver om den verkligen ska växa globalt.

Den sista forskaren att tala var Manuel Guzman från Madrid Complutense University. Guzman började med att beskriva de väletablerade terapeutiska effekterna av cannabis i neurologi och onkologi. Ytterligare forskning behövs om de terapeutiska effekterna av cannabis i mag-tarmkanalen, muskuloskeletala och hudsjukdomar, men det verkliga fokuset för forskningen under nästa årtionde kommer att ligga på att avgöra om cannabis också kan förskrivas som ett botemedel eller till och med som en förebyggande åtgärd för en rad sjukdomar.

Vera Twomey en irländsk förespråkare av medicinsk cannabis, berättade om hennes dotter Ava. Ava lider av Dravets syndrom, och fick utstå upp till 20 anfall per dag innan det konstaterades att cannabis drastiskt förbättrade hennes livskvalitet.

Twomey avslutade sitt tal med att säga att hon hade fått ett SMS om att det irländska parlamentet meddelat att dom kommer att legalisera medicinsk cannabis. Det var ett passande slut på konferensen om medicinsk cannabis, och kanske en känga till de EU-länder som ännu inte legaliserat för att komma ikapp.

Taggar Cannabisindustrin EU Medicinsk marijuana

Källa volteface.me

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda