West Virginia blir 29:de staten som tillåter medicinsk marijuana i USA

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Guvernören Jim Justice har under onsdagen undertecknat en ny lag för att staten ska kunna påbörja processen att licensera odlare och apotek.

Jim Justice har undertecknat en proposition som gör West Virginia till den 29:de staten för att tillåta användning av marijuana för vissa medicinska tillstånd.

Lagen tillåter läkare att förskriva cannabis till patienter som är dödligt sjuka eller som har kramper, cancer, kronisk smärta, posttraumatisk stresstörning, aids och andra specificerade tillstånd. Staten kommer att kunna licensera odlare och apotek för cannabis i piller, oljor, aktuella geler, vätskor och i en form som kan förångas.

Statens folkhälsobyrå kommer att övervaka lagens genomförande. ID-kort för patienter kan utfärdas från och med juli 2019.

Lagen tillåter inte försäljning av cannabis för rökning och patienter för tyvärr inte odla sina egna plantor.

Apotek Cancer Cannabisodling Cannabisolja Cannabisrökning Jim Justice Medicinsk marijuana West Virginia

Källa:

Högsäsong på berömda Pusher Street

Det är högsäsong på Pusher Street, där turister och festivalgäster kommer för att köpa cannabis helt öppet. Häromdagen besökte Ekstra Bladet Christiania och det var uppenbarligen ett...

Sydafrika gav precis medicinsk cannabis grönt ljus

Regeringen i Sydafrika har meddelat att de vill göra det möjligt för produktion av cannabis för medicinska ändamål. Den 19 Februari 2014, stod riksdagsledamoten Mario Oriani-Ambrosini i den...