West Virginia blir 29:de staten som tillåter medicinsk marijuana i USA

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Guvernören Jim Justice har under onsdagen undertecknat en ny lag för att staten ska kunna påbörja processen att licensera odlare och apotek.

Jim Justice har undertecknat en proposition som gör West Virginia till den 29:de staten för att tillåta användning av marijuana för vissa medicinska tillstånd.

Lagen tillåter läkare att förskriva cannabis till patienter som är dödligt sjuka eller som har kramper, cancer, kronisk smärta, posttraumatisk stresstörning, aids och andra specificerade tillstånd. Staten kommer att kunna licensera odlare och apotek för cannabis i piller, oljor, aktuella geler, vätskor och i en form som kan förångas.

Statens folkhälsobyrå kommer att övervaka lagens genomförande. ID-kort för patienter kan utfärdas från och med juli 2019.

Lagen tillåter inte försäljning av cannabis för rökning och patienter för tyvärr inte odla sina egna plantor.

Apotek Cancer Cannabisodling Cannabisolja Cannabisrökning Jim Justice Medicinsk marijuana West Virginia

Källa:

Danska bönder vill gärna odla cannabis

Den danska lantmannaorganisation Landbrug & Fødevarer vill utreda lokal dansk cannabisodling efter att Danmark godkänt ett försök med medicinisk cannabis. – Vi vill gärna odla cannabis...

Nyhetsspecial med paneldiskussion

I detta extrainsatta nyhetsspecial-avsnitt för vi en paneldiskussion om dagens nyhet om de två första patienterna i Sverige att få godkända licenser från Läkemedelsverket om att använda rå...