West Virginia blir 29:de staten som tillåter medicinsk marijuana i USA

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Guvernören Jim Justice har under onsdagen undertecknat en ny lag för att staten ska kunna påbörja processen att licensera odlare och apotek.

Jim Justice har undertecknat en proposition som gör West Virginia till den 29:de staten för att tillåta användning av marijuana för vissa medicinska tillstånd.

Lagen tillåter läkare att förskriva cannabis till patienter som är dödligt sjuka eller som har kramper, cancer, kronisk smärta, posttraumatisk stresstörning, aids och andra specificerade tillstånd. Staten kommer att kunna licensera odlare och apotek för cannabis i piller, oljor, aktuella geler, vätskor och i en form som kan förångas.

Statens folkhälsobyrå kommer att övervaka lagens genomförande. ID-kort för patienter kan utfärdas från och med juli 2019.

Lagen tillåter inte försäljning av cannabis för rökning och patienter för tyvärr inte odla sina egna plantor.

Apotek Cancer Cannabisodling Cannabisolja Cannabisrökning Jim Justice Medicinsk marijuana West Virginia

Källa:

#17 - Johan Trädgårdsnisse

I denna veckan avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Johan Trädgårdsnisse. Han studerar till trädgårdsingenjör och är en daglig brukare av cannabis. Vi pratar bl.a om Global Marijuana...

Vad är CBG i cannabisplantan?

Du känner säkert till THC och CBD, men det finns också CBG. THC och CBD är de två kändaste cannabinoiderna som brukas nämnas när man pratar om medicinskt eller personligt bruk. Men det...