Federala regeringen i Belize vill avkriminalisera små mängder cannabis

Publicerad:
Marijuana

Statsministern Dean Barrow och den federala regeringen i Belize har presenterat en lagstiftning som, om den godkänns, skulle ta bort kriminella konsekvenser för alla som grips med 10 gram marijuana eller mindre.

Enligt de föreslagna riktlinjerna skulle rökning i det egna hemmet också falla under avkriminaliseringen, medan vissa fall av innehav (till exempel i skolan) fortfarande skulle betyda böter.

Enligt Nation News introducerar Barrow-administrationen lagen Misuse of Drugs Act för att hjälpa landet in på en progressiv väg.

Som förutspått tog det inte lång tid för de olika kyrkogrupperna i Belize att uttrycka sitt starka motstånd mot avkriminaliseringen. Belize National Evangelical Association (NEAB) uttryckte rädsla för barnens säkerhet och varningar från landets Drug Control Council ”för några år sedan” som skäl för att de vill fortsätta med en full kriminalisering av cannabis.

PM Barrow varit mycket tydlig i skillnaderna mellan den föreslagna avkriminaliseringen och legalisering eller kommersiell cannabis.

”Så vi måste låta folk veta att vi i måste lära oss krypa innan vi kan förvänta oss att gå. Och lagstiftningen går inte så långt som jag är säker på att många skulle vilja ha det. Så du har rätt; det måste ske en slags utbildningskampanj”.

Innan någonting kan gå vidare måste avkriminaliseringen godkännas. Förslaget har skickats till Health and Human Development Committee i Belizes representanthus för att ytterligare godkännas innan lagen förhoppningsvis går igenom resten av landets lagstiftningsprocess.

Taggar Avkriminalisera Belize Cannabisbruk

Källa merryjane.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda