Kanada är för att tillåta medicinska patienter odla egen cannabis

Publicerad:
Cannada cannabis flagga

Patienter godkända för medicinsk marijuana i Kanada kommer att tillåtas att odla en begränsad mängd cannabis för eget bruk eller utse någon som som kan odla åt dem, sade regeringen på torsdag.

Regeringen hade fått sex månader på sig att följa ett federal domstolsbeslut som ogillade den tidigare administrationens förbud mot att patienter odlande sin egen cannabis.

Health Canada sa att patienter med medicinsk marijuana skulle även fortsättningsvis ha möjlighet att köpa cannabis från en av de 34 tillverkare som licensierats av den federala regeringen.

Men dom upprepade att de som säljer marijuana, allmänt känd som apotek eller ”medkänsla klubbar”, inte är auktoriserade att sälja cannabis för medicinska eller andra ändamål.

”Dessa operationer levererar illegala produkter som är oreglerade och kan vara osäkra. Illegal distribution och försäljning av cannabis i Kanada är föremål för brottsbekämpnings åtgärder”, sa Health Canada i ett uttalande.

Kanadas tidigare konservativa regering bestämde landets program för medicinsk marijuana 2013, som kräver att patienter köper cannabis från licensierade producenter genom ett postordersystem.

En federal domare i Vancouver bestämde i februari att begränsningarna för medicinska marijuana var dåliga.

Ändringarna i läkarprogrammet kom efter att Kanada och USA tittat på hur man ska handskas med insatserna för att legalisera marijuana för medicinska eller rekreationsändamål.

Liberala premiärminister Justin Trudeau gick till val med ett löfte om att legalisera marijuana för privat bruk och regeringen har sagt att dom ska införa lagstiftningen senast våren 2017.

25 amerikanska stater har sanktionerat vissa former av marijuanaanvändning för medicinska ändamål, medan fyra tillåter privat bruk. Nio andra stater har lagförslag för privat bruk eller medicinsk marijuana på väg till sina valsedlar i november.

Taggar Cannabisodling Justin Trudeau Legalisera cannabis Medicinsk marijuana

Källa reuters.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda