Cannabisbutiker och apotek förbereder sig för rekordförsäljning denna 4/20

Publicerad:
Cannabisförsäljare

Enligt data från MJ Freeway förutspås cannabisförsäljningen under veckan runt 4/20 att slå förra årets enorma intäkter.

Glöm jul och Black Friday, för cannabisförsäljare är 20 april den största dagen då det är den internationella högtiden för brukare överallt. Stater med laglig cannabis får alla en extremt lönsam dag, och mjukvaruleverantören MJ Freeway i Denver, som säljer mjukvara, har siffrorna för att stödja sina förväntningar.

Enligt deras data ökade den genomsnittliga 4/20-försäljningen år 2016 till nästan dubbelt så mycket som under någon annan vanlig dag, vilket genererade ett genomsnitt på över 24 000 dollar i intäkter för varje återförsäljare. Dessa siffror uppvisade en stor ökning jämfört med föregående år, och företaget förväntar sig att apotek och cannabisbutiker ska tjäna ännu mer den 4/20/2017 (idag).

Inte nog med att marijuanaförsäljningen förväntas fortsätta öka i samma takt som förra året, MJ Freeway förutspår också att en väsentlig tillväxt kommer att ses över branschen, vilket leder till exponentiella intäkter. Programvaruföretaget beräknar att försäljningen på enbart 4/20 kommer att överstiga 45 miljoner dollar, en stor ökning från 38 miljoner dollar under 2016.

Den älskade högtiden ökar inte bara försäljningen under den dagen. I dagarna fram till 4/20 ökade den genomsnittliga försäljningen cirka 20 procent. Eftersom årets firande är på en torsdag, förväntar sig MJ Freeway att fredagen före (14 april) är den näst största försäljningsdagen.

Uppgifterna ger också inblick i vad varje konsument spenderar, vilket visar en betydande ökning under den typiska dagen. På 4/20-dagen spenderar genomsnittskonsumenten cirka 70 dollar på cannabisprodukter, 9 procent högre än den genomsnittliga köpstorleken under resten av året.

Jämfört med förra årets statistik, förväntar sig MJ Freeway att antalet personer som besöker apotek och butiker ökar med mer än 10% den här 4/20.

Även om brukare kan vara benägna att konsumera mer cannabis än vanligt på högtiden, drar många bara nytta av lukrativa erbjudanden och bunkrar upp för framtida bruk. Med tanke på att 4/20 bara är en dag före helgen i år, kan butikerna säkert förvänta sig att sälja mer än vanligt.

Taggar 420 Apotek Cannabisförsäljning Denver Livsstil MJ Freeway

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda