Europas största lagliga cannabisodling ska byggas i en kärnvapenbunker

Publicerad:
Bunker 4

Christoph Rossner använder en tidigare NATO-flygbas i sin strävan att bli Tysklands ledande medicinska odlare.

”Jag vet att vi planerar att odla cannabis, men att arbeta här kommer inte bara att vara en stor fest”, säger Christoph Rossner medan han går mot ingången till en öde kärnvapenbunker i det sydtyska området av Allgäu.

Från 1956 till 2003 var bunkern en del av militärbasen Memmingen, varifrån NATO planerat att skicka iväg kärnvapen om det kalla kriget någonsin eskalerades. Bunkern är helt öde nu, men inte länge till om Christoph Rossner kan hjälpa det.

Den 47-årige entreprenören vill omvandla bunkern till Tysklands största cannabisplantage – och han kommer att arbeta tillsammans med den bayerska regeringen för genomföra det.

Sedan mars 2017 har det varit lagligt att få medicinsk cannabis i Tyskland på recept. Rossner vill utnyttja den nya lagen till att bli Tysklands ledande cannabisodlare.

Legaliseringen öppnade en potentiellt stor marknad. Det tyska övervakningscentret för narkotika och narkotikamissbruk (DBDD) konstaterade att bara under 2015 hade nästan 5 miljoner (16%) tyskar rökt cannabis åtminstone en gång samma år – och det är bara de människor som vågar erkänna det.

Den kärnvapenbunker där Rossner hoppas kunna starta sitt imperium är en imponerande byggnad, 164 meter lång och 49 meter hög, med ventilation som en medeltida fästning. ”Jag tror att våra plantor kommer vara säkra innanför dessa väggar,” säger Rossner med ett leende.

Eventuella framtida anställda i Rossners företag, Bunker PPD, kommer att behöva lämna ifrån sig sina väskor och kläder när de går in i anläggningen, byta om till overaller, och få fingeravtrycken skannade. Den tyska regeringen har utformat de omfattande säkerhetsåtgärderna för att minska risken att produkter illegalt lämnar cannabislaboratoriet.

Den planerade cannabisodlingen kommer att ingå i en studie för att undersöka effekterna av olika strains och att utveckla kvalitetsstandarder för varje strain. Forskningen kommer att ske i samarbete med det tekniska universitetet i München och universitetet i British Columbia i Vancouver, Kanada.

Genom studien hoppas Rossner kunna förse 150 patienter med cannabis som odlats i sin bunker. Om både forskning och nödvändig produktion av marijuana godkänns av Federal Institute for Drugs and Medical Services och Federal Narcotics Board i Tyskland, kan Bunker PPD börja förse patienter med medicinskt cannabis före mars 2018.

Rossner tror starkt på plantans helande kraft. När han var 18, krossades hans vänstra axel av en stålbalk under sin lärlingstid i ett industriföretag. Han rökte cannabis för att lindra den kroniska smärtan han upplevde som ett resultat av olyckan, och gör det fortfarande till denna dag. Den enda skillnaden nu är att han får sin cannabis lagligt med recept. ”Om du undrar, är jag hög nu”, erkänner han.

År 1994 gjorde den federala konstitutionella domstolen i Tyskland det lagligt för individer att inneha en liten mängd cannabis – mellan fem och tio gram, beroende på vilken tysk region man är i. I slutet av 90-talet utnyttjade Rossner den ökade efterfrågan genom att inrätta ett olagligt ”weedapotek”.

Hans kundbas växte stadigt och inkluderade patienter med cancer och artrit. Men så småningom kom polisen. År 2000 dömdes han till två år och en månad i fängelse. Det slutade med att han spenderade fem månader där och fyra månader i terapi.

Nu när medicinsk cannabis är lagligt i Tyskland, uppskattar myndigheterna att landet kommer att behöva ca 2000 kilo per år senast 2021 för att tillfredsställa alla patienter. Rossner anser att tjänstemännen underskattar hur många som kommer att vända sig till cannabis för lättnad när det är lagligt. Han uppskattar att Tyskland kommer att behöva producera sex gånger så mycket mer än 13 ton cannabis.

Längre in i bunkern finns ett utrymme fyllt med valv stora som containrar. Här är planen att ha kemister som klonar mycket potenta cannabisstrains. Industriugnen bredvid utrymmet användes en gång för att förstöra giftigt material vid 1600 grader, men dessa ugnar av militär kvalitet ska nu användas för att bränna eventuellt överskott av cannabis – ett annat krav från staten.

Men Rossner har en lång väg kvar, har berättar att hans advokater förbereder en stämning mot Federal Institute for Drugs. Byrån kräver att potentiella läkemedelsproducenter bevisar att de redan har odlat, bearbetat och levererat minst 50 kilo cannabis inom de senaste tre åren.

Med tanke på att det varit olagligt att producera cannabis i Tyskland hittills, kan Rossner inte förstå varför regeringen skulle förvänta sig att någon har gjort det – eller behållit den sortens pappersspår.

Medan han väntar på att de tyska myndigheterna godkänner hans plan, håller Rossner ögonen på sina konkurrenter. I USA köper ett antal företag systematiskt upp mindre producenter – en dynamik som kan expandera och ta över den tyska marknaden.

Trots att hans labb ännu inte existerar och det inte finns något att sälja, berättar Rossner att han inte kommer sälja vidare sitt företag. Han vill göra allt på sina egna villkor, i sin egen kärnbunker.

Taggar Apotek Artrit Bunker Cancer Cannabisodling Medicinsk marijuana NATO

Källa vice.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda