Nya förordningar i Israel tillåter allmän konsumtion av cannabis

Publicerad:
Vaporizer

Patienter med medicinsk marijuana i Israel får nu använda cannabisoljor och vaporizers på offentliga platser.

Israel har varit ledande inom medicinsk marijuanaforskning i flera år, och nu, tack vare en ny uppsättning direktiv som släppts av landets hälsovårdsministerium, fastställer staten en ny standard för boende genom att tillåta patienter att lagligt konsumera cannabis offentligt.

Enligt Haaretz träder de nya direktiven omedelbart i kraft och tillåter nu användning av cannabisoljor och vaporizers i offentliga utrymmen.

Att röka marijuana offentligt kommer att förbli olagligt, men en regeländring som gjordes i mars innebär att även att rökning i centrala Tel Aviv bara resulterar i böter.

Innan de senaste direktiven hade patienter deras medicin direkt bunden till sin bostad, och det var ett straffbart brott att till och med ha cannabis utanför patienternas adresser. Det hindrade också patienterna från att ta med cannabis på semester och gjorde det svårt att byta bostäder. Nu är Israels patienter glada över att göra sig av med det föråldrade systemet.

”Vi kände att mycket byråkrati skapades över ingenting”, sade Yuval Landschaft, chefen för hälsovårdsministeriets cannabisenhet till Haaretz.

De nya förordningarna förbjuder fortfarande vaporizers och att använda cannabisoljor i skolor, flygplatser och några andra utvalda platser, men Israels 30 000 patienter med medicinska marijuana kommer nu att kunna lägga till cannabisolja i maten på restauranger eller vaporizera marijuana medan de går på gatan.

Medan den amerikanska versionen av en legalisering generellt har fortsatt att behandla cannabis som ett narkotiskt ämne, tar Israel till ett tillvägagångssätt som sätter patienternas behov och hälsa först.

”Vi ser ett stort värde i att hjälpa till att göra saker lättare för patienter som behöver det”, sa Landschaft.

Taggar Cannabisolja Cannabisrökning Medicinsk marijuana Vape-penna Vaporizer

Källa merryjane.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda