Israel kan börja exportera medicinsk marijuana

Publicerad:
Cannabis skörd

En regeringspanel i Israel rekommenderade igår att landet exporterar sin medicinska cannabis till den legaliserade världen.

En gemensam kommitté från hälsoministeriet och finansministeriet rekommenderade att export kunde ske på grund av uppskattningar att Israel skulle kunna tjäna så mycket som 4 miljarder dollar om året.

Hälsominister Yaakov Litzman var ursprungligen emot idén om export eftersom han ansåg att det skulle uppmuntra den personligt cannabisbruk i Israel. Litzman ändrade dock sin åsikt och tillade att intäkterna skulle öronmärkas för att förbättra Israels hälsovårdssystem.

Rekommendationen framhölls att exporten skulle hanteras av hälsovårdsministeriet eller licensierade cannabisproducenter i Israel under regeringsövervakning. Exporten skulle bara godkännas till länder som har legaliserat medicinsk cannabis. Alla former av medicinsk marijuana skulle också vara godkända för export inklusive blommor, bearbetade tabletter och oljor.

Cannabisodlare i Israel har länge förespråkat internationella exporträttigheter, vilket tyder på att det skulle vara en tillväxtmotor för landet.

Regeringspanelen rekommenderade också att bilda ett team av statstjänstemän för att marknadsföra Israels marijuanaprodukter internationellt.

Israel som är hem åt Dr. Raphael Mechoulam, gudfadern av THC, är en av de ledande nationerna inom cannabisforskning i världen med banbrytande studier om medicinsk användning av cannabis.

Taggar Export Medicinsk marijuana Pengar

Källa marijuana.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda