Polisen i Köpenhamn vill inte ha en polisstation i Christiania

Publicerad:
Dansk polis

Köpenhamnspolisen är skeptiska till förslaget från justitieministern Søren Pape Poulsen, om en polisstation i Christiania.

Polisen är inte intresserade av en mobil polisstation i Christiania, som justitieminister Søren Pape Poulsen (K) har föreslagit.

Det säger polischefen för Köpenhamnspolisen, Thorkild Fogde.

”Det finns ingen önskan från Köpenhamnspolisen i detta skede att upprätta en polisstation i Christiania”.

Tillkännagivandet kommer efter att justitieminister Søren Pape Poulsen igår hävdade att han fortfarande vill ha en mobil polisstation, videoövervakning och ett maskeringsförbud i Christiania för att säkerställa lag och ordning.

Dessa tre punkter önskade sig Søren Pape Poulsen redan i september 2016 innan han blev minister. När danska folkpartiets talesman Peter Kofod Poulsen igår frågade justitieministern om han stod kvar vid hans förslag, sade Pape Poulsen, att han fortfarande känner på samma sätt som han gjorde då.

”Om polisen ansåg att det är det bästa sättet att skapa säkerhet och trygghet, kan jag garanterar att jag kommer att stödja det direkt”, sa han.

Men i stället för en polisstation fokuserar polis just nu på att få större befogenheter att hålla haschförsäljare och deras kompisar borta ifrån Pusher Street, säger polischefen Thorkild Fogde.

Det finns redan ett zonförbud som tillåter polisen att utvisa marijuanaförsäljare, så att de inte får vara inom en radie av 500 meter från försäljningsstället.

Nu är en skärpning av zonförbudet på väg, så att man ska komma åt medarbetare. Haschförsäljare har ofta både vakter som håller ett öga på området, och löpare som springer ärenden för försäljarna.

”Vi väntar på att de nya reglerna för zonförbudet träder i kraft. Så kommer vi att använda dem i kombination med ett antal ytterligare övervakningsverktyg där ute. När vi känner av effekterna från zonförbudet måste vi omvärdera situationen och se om det finns ett behov av ytterligare åtgärder”, säger polischef Thorkild Fogde.

Taggar Christiania Haschhandel Polisen Pusher Street

Källa bt.dk

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda