Israels planer på att exportera marijuana går framåt

Publicerad:
Exportera
Loading red cargo Container (done in 3d)

Israel som är världsledande inom marijuanaforskning, har planer på att bli hela världens officiella återförsäljare av cannabis.

Förra året gav ministrar från hälsa, den allmänna säkerheten och handel ett första godkännande till en plan som skulle tillåta att landet kan börja exportera medicinsk marijuana – det enda landet i världen att göra det. Kanada är för närvarande det enda andra land där cannabisproduktionen sanktioneras av den nationella regeringen, men det finns för närvarande ingen internationell laglig marknad för marijuana.

Att frakta marijuana runt om i världen kommer att kräva ett visst samarbete från andra länder, såsom USA, som hittills protesterat och påpekat att länder skrivit under FN-konventionen från 1961 som förbjuder sådan verksamhet – men det finns också mer inhemska hinder för att reda ut först.

Som Reuters rapporterade på måndagen undertecknade en statlig kommitté planen under helgen. Detta steg innebär nu månaders debatt i Knesset (Israels enkammarriksdag) innan israelisk odlad marijuana kan exporteras.

Till vem kommer Israel frakta stats sanktionerad cannabis? Det är fortfarande okänt, men tjänstemän visade i December att det finns ett intresse i ”dussintals länder”. Men under tiden vill Israel vara en importör. Efterfrågan på medicinsk cannabis, till landets 23.000 – 25.000 patienter samt ett ökande antal forskare, överstiger långt tillgången.

Med sådana gränser, är den inhemska marknaden för cannabis i Israel uppskattad till ”högst” 20.000.000 dollar, rapporterade Reuters. Om utländsk försäljning godkänns, skulle cannabismarknaden vara värd upp till 250 miljoner dollar, enligt rapporter från förra året.

Under tiden fortsätter Israel att locka massor investeringar. Cirka 50 företag har fått 100 miljoner dollar i utländska kapital, enligt Reuters, vilket leder till uppfinningar som världens första marijuana inhalator.

Taggar Cannabishandel

Källa hightimes.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda