Kanadas nya växthus ska producera över 90 ton cannabis varje år

Publicerad:
Aurora Sky

Världens största växthus för cannabisodling har officiellt börjat byggas på 12 hektar federalt land bredvid Edmontons internationella flygplats.

Kanadas nya växthus på 74 000 kvadratmeter kommer producera över 90 ton cannabis varje år.

Världens största anläggning för cannabisodling började byggas officiellt denna vecka med en ceremoni på den 12 hektar stora marken som snart kommer att bli ett centrum för kanadensisk cannabis bara några minuter från Edmontons internationella flygplats. Växthuset, som döpts till Aurora Sky, kommer att omfatta 74 000 kvadratmeter och ska kunna producera upp till 90 ton cannabis per år.

Enligt Edmonton Journal är anläggningen, som ägs och drivs av Aurora Cannabis, redan delvis konstruerad, med förbyggda moduler importerade från Nederländerna som utgör den enorma strukturen. För Auroras verkställande vicepresident Cam Battley är det stora växthuset bara ett första steg i att revolutionera Edmontons plats i Kanadas överhängande legaliseringsboom.

”Det är förvånande. Vi bygger landets största cannabisanläggning på 12 hektar federalt land”, säger Battley. ”Jag tror att det vi ser är början på utvecklingen av ett industriellt kluster eller ett kompetenscenter med respekt för både medicinskt och personligt cannabisbruk här i Edmonton”.

Den känslan backas upp av Edmontons kommunala minister, Shaye Anderson, som också var på plats för fredagens ceremoni.

”Andra företag och branscher ser detta som en bra plats att investera”, sa Anderson.

När växthuset är klart, och den kanadensiska legaliseringen är fullt genomförd, är Aurora Sky inställd på att skapa hundratals nya möjligheter för sysselsättning.

”Vi pratar om jobb, från högt kvalificerade tekniska jobb helt och hållet till grundläggande arbeten, vilket är bra. Det här är vad vi behöver”, sa Anderson.

Anläggningen förväntas vara fullständigt byggd vid den tidpunkt som Kanadas cannabislegalisering träder i kraft i juli 2018, men Battley och företaget förväntar sig att börja odla före slutet av 2017 – trots allt borde det finnas gott om utrymme.

Taggar Cannabisodling Edmonton Jobb Växthus

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda