Dold kamera från polisen avslöjades på Pusher Street

Publicerad:
Poliskamera

En av polisens dolda kameror har hittats i Christiania. Nu har två män gripits för marijuanahandel.

Det var förmodligen denna lilla diskreta kamera, som under lång tid obemärkt från dess plats i ett träd, samlade in information till polisen om den dagliga cannabisförsäljningen i Christiania.

Hur som helst hittade Christianiterna under fredag morgon den lilla dolda kameran, innan polisen i Köpenhamn senare under fredag kväll besökte fristaden.

På lördagen förhördes två män efter gripanden i Christiania under fredag kväll. En 38-årig och en 47-årig är misstänkta för att gemensamt ha lagrat och distribuerat stora mängder marijuana från en adress i Christiania.

Exakt hur stora mängder cannabis det rör sig om, vill åklagaren i målet är inte berätta, men enligt åtalet ska de två männen stå bakom den organiserade handeln under perioden 1 februari – 10 mars och ha kopplingar till mc-gruppen Hells Angels.

Medan en av dom vägrade att prata vid förhöret, medgav den andra mannen att han delvis är skyldig.

Enligt Ekstra Bladet har haschförsäljare flyttat tillbaka i Pusher Street med provisoriska haschbås som består av sex till nio tomma mjölkbackar med en skiva på toppen, där varorna ligger. Flera av båsen har paraplyer för att skydda mot väder och vind.

Köpenhamnspolisen har inte velat kommentera den dolda kamerans roll i fallet, men säger att övervakning är en vanlig metod i undersökningar.

De två männen förblir häktade i minst 24 dagar fram till den 5 april.

AXIS P1204
Den exceptionellt diskreta nätverkskameran ger 30 bilder i sekunden med 1280×720 (HD 720p). Den lilla storleken och funktionella designen möjliggör enkel integrering i begränsade utrymmen, perfekt för inomhusinstallationer. Funktioner som inkluderas i produkten är bland annat rörelsedetektor och aktivt larm vid manipulering. Kameran kostar i Sverige runt 4 595 kr.

Taggar Christiania Haschhandel Polisen Pusher Street

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda