Alaska kommer inte att bli nya Amsterdam i Nordamerika

Publicerad:
Cannabis rullning
A participant practices rolling a joint at the Cannabis Carnivalus 4/20 event in Seattle, Washington April 20, 2014. Thousands of marijuana enthusiasts gathered in Colorado and Washington state over the weekend for an annual celebration of cannabis culture with rallies, concerts and trade shows in the first two states to legalize recreational marijuana. REUTERS/Jason Redmond (UNITED STATES - Tags: POLITICS DRUGS SOCIETY) - RTR3M0P9

Lagstiftare avvisar förslag om att tillåta marijuanakonsumtion på plats.

Även om det tidigt förutsågs att Alaska skulle bli den första amerikanska staten att tillåta en viss nivå av socialt marijuanabruk, har drömmen blivit krossad, enligt en rapport från Associated Press.

Förra veckan ratade lagstiftare som var ansvariga för att gå igenom detaljerna för Alaskas cannabisindustri, en åtgärd som skulle ha tillåtit folk att röka marijuana på stället där örten köpts. Alaskas kontrollpanel för marijuana röstade 3-till-2 om att inte tillåta konsumtion av marijuana på någon av statens cannabisbutiker.

Beslutet som förhindrar folk från att köpa cannabis och sedan använda örten på plats i apoteket har fått cannabissamhället i uppror. Men lagstiftare fruktade att gå vidare med begreppet socialt bruk, för att inte trigga Trumps administration om att skicka in DEA och genomföra tillslag.

”Vi vill inte vifta med en röd flagga framför federala brottsbekämpande, åtminstone inte nu”, berättade styrelseledamoten Mark Springer för AP.

Det fanns också viss oro för hur denna politik kan påverka de regler som är förknippade med en rökfri arbetsplats, liksom hur de skulle kunna uppmuntra människor att konsumera marijuana offentligt i motsats till hemma på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Cannabisförespråkare har kämpat hårt för regeln om socialt bruk eftersom de ville ge turister som besöker staten varje år en mötesplats för konsumtion. Som det ser ut nu, tillåter de flesta hotell inte människor att röka marijuana någonstans i lokalerna.

Det finns nu en viss oro om att Alaskas turismhandel kan drabbas utan att ha en plan för att tillåta socialt bruk. Vissa tror att laglig cannabis ensamt inte kommer att vara tillräckligt för att öka turismen eftersom det finns för många andra platser över hela landet med liknande politik på plats.

Genom att tillåta att marijuana konsumeras i apotek, kunde Alaskas cannabismarknad lätt ha blivit Nordamerikas Amsterdam – något som ingen annan amerikansk stat har lyckats uppnå.

Men striden är inte över än. Förespråkare förväntas fortsätta att kämpa för en viss nivå av marijuanabruk i cannabisbutiker.

Taggar Alaska Amsterdam Apotek Cannabishandel Cannabismarknad Cannabisrökning Turism

Källa merryjane.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda