Cannabis kan minska antalet dödsfall bland för tidigt födda

Publicerad:
Spädbarn

Analysen förutspår att 23 500 till 47 500 dödsfall i USA hade förhindras årligen om medicinsk cannabis var lagligt i hela landet.

Enligt Center for Disease Control and Prevention (CDC) dör nästan 900 000 för tidigt födda amerikaner från de fem största dödsorsakerna. ”De fem främsta orsakerna för dödsfall är hjärtsjukdomar, cancer, kroniska sjukdomar i nedre luftvägarna, stroke och oavsiktliga skador”.

Enligt CDC kan 20 till 40 procent av dessa dödsfall förebyggas. Och enligt en studie från förra månaden som utfördes av Indiana University, kan cannabis spela en stor roll för att avsevärt minska antalet prematura dödsfall i USA om medicinsk cannabis legaliserades på federal nivå.

Hittills har inga studier försökt att uppskatta effekterna av cannabisanvändning vid prematura dödsfall som inkluderar både negativa och positiva effekter på fysisk hälsa. Cannabisanvändning beräknas minska prematura dödsfall från diabetes mellitus, cancer och traumatisk hjärnskada med 989 till 2 511 dödsfall för varje 1% av befolkningen som använder cannabis. Analysen förutspår att 23 500 till 47 500 dödsfall bland för tidigt födda hade förhindras årligen om medicinsk marijuana var lagligt rikstäckande.

”Cannabisförbudet avslöjas som en viktig orsak till för tidig död i USA”. Om det någonsin fanns tvivel till varför medicinsk cannabis bör tillåtas, kan man nu se att örten räddar människor från prematur död. Om du känner någon som vill ha kvar cannabisförbudet, se då till att dela resultatet av denna studie med dem.

Bara att bekämpa opioidmissbruket är en tillräcklig stor anledning att legalisera medicinsk cannabis. Drogöverdoser är nu den främsta dödsorsaken för människor under 50 år i USA. Det beräknas att över 59 000 människor dog av en drogöverdos under bara 2016.

Studier har visat att i stater som legaliserat medicinsk cannabis sjönk missbruket och beroendet av smärtstillande läkemedel i genomsnitt med 23 procent, och opioidöverdoser på sjukhus minskade med i genomsnitt 13 procent. Cannabis kan hjälpa till att rädda liv, men behöver bara få en chans att göra det.

Taggar Barn Indiana Medicinsk marijuana Opioider Studie

Källa weednews.co

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda