Colorados lagstiftare överväger att öppna Amsterdam-liknande cannabisklubbar

Publicerad:
Cannabisklubb

Lagstiftarna är rädda att cannabisklubbar kan leda till ett federala tillslag.

Lagstiftare i Denver arbetar med regler för att lansera ett ettårigt försök med licensierade cannabisklubbar där man får ta med sin egen cannabis. Samtidigt överväger statens lagstiftare åtgärder som skulle göra det möjligt med antingen rum för provsmakning på licensierade apotek, eller rökvänliga cannabisklubbar i hela staten.

Kalifornien och Maine har redan kommit överens om kontrollerad offentlig marijuana konsumtion, men ingen stat har ännu bestämt några regler för det, vilket innebär att Colorado kan bli först ut med cannabisklubbar.

Vissa av Colorados tjänstemän motsatte sig förslaget om cannabisklubbar, men de flesta har vant sig med tanken efter att de ständigt möter rökande personer på offentliga trottoarer.

”Det är ett problem som vi måste ta itu med”, säger statens senator Chris Holbert, som också sade att han ständigt trakasseras av tiggare som ber honom om gratis marijuana. ”Jag menar, titta på mig. Om jag blir trakasserad, blir alla trakasserade”.

”Ingen väljare i Colorado röstade för att tillåta användning av marijuana på deras trottoarer, i sina parker, i offentligheten”, sade statsrepresentanten Dan Pabón. ”Men det är ungefär vad vi har gjort genom att inte tillåta utrymme på privata klubbar för marijuana användning”.

Även om det råder enighet i idén om att skapa cannabisklubbar, är lagstiftarna fortfarande inte överens om hur klubbarna faktiskt skulle fungera.

Lagstiftarna är också oroade över federala tillslag om man öppnar dessa cannabisvänliga klubbar. ”Jeff Sessions är det stora frågetecknet just nu”, säger demokraten Jonathan Singer. ”Jag tror att vi måste skicka ett meddelande till honom om att Colorado gör det på rätt sätt”.

Colorados guvernör John Hickenlooper, som är osäker på frågan om cannabisklubbar, sade att han inte vet ”om vi skulle bjuda in till ett federalt ingripande, men det är ett argument jag har hört används på ett övertygande sätt”.

Taggar Cannabisbruk Cannabisklubb Cannabisrökning Colorado Denver Jeff Sessions

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda