New Hampshire avkriminaliserar små mängder cannabis

Publicerad:
Liten mängd marijuana

New Hampshire har nu avkriminaliserat innehav av små mängder cannabis, något som mer än 20 andra stater också gjort.

Republikanska Chris Sununu undertecknade under tisdagen en lag som minskar straffet för att inneha upp till tre fjärdedelar av en uns marijuana och en mycket mindre mängd – 5 gram – hasch, något som tidigare vart en kriminell handling är snart en civil överträdelse. Lagstiftningen träder i kraft om 60 dagar.

Enligt den nya lagen skulle en överträdelse straffas med böter på 100 dollar för ett första eller andra brott och böter på upp till 300 dollar för eventuella efterföljande brott inom tre år. En person kan bli åtalad för en företeelse, om personen ertappas med marijuana en fjärde gång inom de tre åren.

Dessutom kan polisen inte arrestera någon för en marijuanaöverträdelse, och eventuella pengar som samlas in från böterna kommer att gå mot förebyggande och behandling av alkohol och drogmissbruk.

”Guvernören förtjänar beröm för sitt fasthållna stöd för denna förnuftiga reform”, säger Matt Simon, politiker i New England, till Marijuana Policy Project, i ett uttalande. ”Till skillnad från hans föregångare, som motsatte sig liknande förslag, verkar Sununu förstå att ”Live Free or Die” är mer än bara ett motto på en skylt”.

Förändringen ska se till att unga människors liv inte förstörs genom att bli tagen av polisen för marijuana. Brottsbekämpande myndigheter ska nu kunna fokusera resurser på allvarliga brott.

Motståndare har sagt att en avkriminalisering skickar fel budskap medans staten kämpar med en drogkris.

Ursprungligen godkändes innehav av upp till en ounce marijuana, från en företeelse till en överträdelse. Senaten minskade dock den tillåtna mängden till tre fjärdedelar, och parlamentet kom överens.

Maine och Massachusetts väljare godkände legalisering efter omröstningar förra året.

Taggar Avkriminalisera New Hampshire

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda