Försäljningen av marijuana kan starta tidigare i Nevada

Publicerad:
Nevada

Även om Nevada inte ska börja sälja marijuana för privat bruk förrän någon gång i mitten av 2018, hoppas en lagstiftare i staten att han kan påskynda processen.

Senatorn Tick Segerblom håller för närvarande på att utarbeta ett lagförslag, som han kommer att lämna till delstatsparlamentet i början av året, som syftar till att ge Nevadas medicinsk marijuana apotek rätten att tillfälligt sälja cannabisprodukter för privat bruk medans den nya cannabishandeln upprättas.

Med det godkända lagförslaget Question 2, är odling, innehav och användning av marijuana på väg att bli lagligt över hela Nevada 3 januari. Men cannabis konsumenter kommer fortfarande att vara tvungna att köpa örten på den svarta marknaden tills statliga tjänstemän fått grepp om alla lagar som ska gälla för en privat marknad, en process som kommer att ta åtminstone ett år för dem.

Segerblom, som nyligen återvänt från en undersökningsgrupp i Portland, vill att staten ska följa fotspåren från Oregon där att lagstiftningen syftar till att ge cannabis konsumenter en tidigare tillgång till laglig marijuana.

”De tillät befintliga medicinska apotek att sälja marijuana för privat bruk och så långt vi kan se, finns det ingen anledning till varför vi inte skulle kunna göra det i Nevada”, berättade Segerblom för CBS ansluta KLAS-TV.

Den största orsaken till att tidigare tillhandahålla en cannabis försäljning, är enligt Segerblom, för att minska storleken på den svarta marknaden och se till att Nevada skördar alla de ekonomiska fördelarna av sitt nyligen godkända initiativ.

”Jag tror, med tanke på vår turistekonomi… att vi kan vänta oss nästan 100 miljoner dollar bara i skatter”, säger Segerblom.

Trots det faktum att flera stater har legaliserat marijuana för privat bruk, har endast Oregon godkänt ett förslag för att ge människor möjlighet att köpa laglig marijuana innan cannabishandeln varit redo. Detta har främst att göra med Oregons lagstiftare, i stället för att bekämpa utvecklingen av en statlig legalisering, har dom upprätt en politik som inte uppmuntrar konsumenterna att gå till svarta marknaden för att köpa sitt gräs.

Om allt går enligt planerna, kan Nevadas befintliga medicinsk marijuana apotek tillåtas att sälja marijuana till vuxna konsumenter redan under hösten 2017.

Taggar Cannabishandel Nevada Oregon Question 2

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda