Ny studie bevisar att cannabis hjälper cancerpatienter att oftare överleva

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Nu är det dags för regeringen att erkänna cannabis som den medicin som den faktiskt är.

Även om medlemmar av cannabissamhället ibland är snabba med att kritisera arbetet hos de stora läkemedelsföretagen, är pillerindustrin på väg att visa den federala regeringen att marijuana är en effektiv behandling för cancer.

Tidigare i veckan meddelade brittiska läkemedelsföretaget GW Pharmaceuticals att en experimentell cannabis-baserad medicin de har testat det senaste åren har visat sig vara effektiv i att minska dödligheten hos människor som lider av hjärncancer. Denna typ av cancer (glioblastoma multiforme), som kan framkalla allt från huvudvärk till personlighetsförändringar, dödar typiskt sina offer inom cirka två år. Men GW Pharmaceuticals säger att deras läkemedel har gett försökspersonen längre liv.

”Vi tror att signalerna från effekten som påvisas i denna studie ytterligare förstärker cannabinoiders potentiella roll inom onkologi och ge GW möjlighet att utöka deras sortiment med en ny cannabinoid-produkt för behandling av gliom”, sade Justin Gover, VD för GW Pharmaceuticals i ett uttalande.

Men resultaten av denna studie kan inte enbart tillskrivas införandet av cannabinoider riktigt än. Under den senaste testfasen erbjöds patienterna GW:s blandning av THC och CBD, de två primära föreningarna i cannabisplantan, tillsammans med ett oralt läkemedel för kemoterapi som kallas Temozolomide.

Patienterna som fick denna behandling hade 83 procent chans att överleva ett år, i motsats till 53 procent hos patienter som fick placebo.

I en tid då forskning om de medicinska fördelarna med marijuana, kraftigt har hindrats av att cannabis är olagligt, är det skönt att höra att läkemedelsindustrin äntligen är på väg att framföra vetenskapliga rön kring effekten av cannabisbehandlingar till allmänheten.

Utöver detta läkemedel för cancer, är GW också på väg att släppa en cannabis spray (Epidiolex) för personer som lider av epilepsi.

När dessa läkemedel kommer ut på marknaden, kommer patienter har tillgång till receptbelagd cannabis, som sannolikt skulle omfattas av de flesta sjukförsäkringar, istället för att stödja sig på deras delstats program för medicinsk marijuana – om det ens finns som ett alternativ.

Men många cannabisbrukare säger att de vill hellre ha obehandlad marijuana istället för någon produkt som tillverkas av läkemedelshandeln.

Ändå är det viktigaste i denna rapport att cannabis har visat sig vara effektiv vid behandling av cancer och epilepsi. Förhoppningsvis kommer resultaten av dessa försök så småningom uppmana våra nationella lagstiftare att till slut legalisera örten.

Taggar Cancer CBD Epilepsi GW Pharmaceuticals Studie THC

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda