46-årig man får fängelse för försäljning av cannabisolja i Danmark

Publicerad:
Cannabisolja

Claus ’Moffe’ Nielsen dömdes till fängelse i ett år och sex månader för försäljning av cannabisprodukter.

Den 46-årige mannen, Claus ’Moffe’ Nielsen, möttes med kramar och applåder när han anlände till domstolen i Holbæk på torsdagen.

Claus ’Moffe’ Nielsen dömdes till fängelse i ett år och sex månader för försäljning av cannabisolja.

Han har i över fem dagar varit huvudpersonen i det första stora fallet med organiserad produktion och försäljning av cannabisolja – enligt åklagaren, ett brott mot droglagstiftningen.

Enligt Claus Nielsen själv handlar det om ett kringgående av läkemedelslagstiftningen, som har gjorts i ett försök att hjälpa sjuka människor.

På torsdagen dömdes 46-åringen till ett fängelsestraff på ett och ett halvt år. Av dessa är sex månader obligatoriska, medan ett år är villkorligt.

Eftersom han redan har varit fängslad i 53 dagar, kommer Claus Nielsen att ansöka om att få avtjäna straffet med fotboja.

Det var en enad dom som kom till beslutet.

”Vi finner det bevisat att den anklagade är skyldig till de anklagelser som anges i stämningen”.

Å andra sidan har domstolen också funnit att det handlar om förmildrande omständigheter eftersom den anklagades anklagelser konsekvent har handlat om att hjälpa sjuka personer. Åklagaren har heller inte har kunnat bevisa att det rör sig om någon större inkomst.

Claus Nielsen har mottagit domen, som enligt hans försvarare Erbil Kaya, inte önskar överklaga.

Under en period på två år fram till oktober förra året beställdes produkterna för nästan 2,7 miljoner kronor på hemsidan moffe.com.

Det var leveransföretaget GLS, som ursprungligen upptäckte den omfattande produktionen av cannabisolja.

Företaget behöll ett paket på grund av att den saknade avsändare. Paketinnehållet fick de anställda att kontakta polisen som startade en undersökning.

Taggar Cannabisolja Marijuanaförsäljning

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda