Duterte Doubles vill göra nioåringar straffmyndiga

Publicerad:
Duterte Doubles

Förra veckan rapporterade Spliffa.se att en filippinsk senator hade skickat in ett lagförslag om att legalisera medicinsk marijuana och andra olagliga substanser i det sydostasiska landet.

Lagförslaget som presenterades av senator Risa Hontiveros, lämnades in som ett försök att bromsa det brutala drogkriget som har pågått sedan president Duterte valdes in 2016 – ett krig som krävt nästan 8000 personer på gatorna i Manila.

Tyvärr har presidenten andra idéer med ett eget lagförslag. Om lagen antas skulle Dutertes föreslagna lagstiftning sänka åldern för straffrättsligt ansvar för att också inkludera barn så unga som nio år. I propositionen anges att det är nödvändigt att ”unga brottslingar som begår brott ska veta att de inte kommer undan med det”.

Denna oroande utveckling i ett redan alltför våldsamt land kan bli verklighet i juni om filippinska kongressen ger sitt stöd.

Utomrättsligt dödande av potentiella narkotikahandlare och brukare fortsätter samtidigt som polisen skyller de flesta av dödsfallen på medborgargarde. Dessa medborgargarde har fått fullt stöd för morden från sitt lands ledare.

Fredenil Castro är medförfattare till lagförslaget. I en intervju med Reuters, uppgav han att det är nödvändigt att sänka åldern för straffbarhet på grund av det faktum att många barn är ”i maskopi” med narkotikamissbrukare och återförsäljare.

Duterte och hans anhängare tror att om man gör barn ansvariga för sina handlingar, kommer det att avskräcka narkotikahandlare och smugglare från att utnyttja lokala barn.

Duterte har fått extrem kritik och fördömanden från det internationella samfundet över sina handlingar. Presidentens svar var att föreslå att Filippinerna helt enkelt skulle lämna FN om de fortsätter att kommentera hans handlingar.

Medborgare dödar öppet varandra i Filippinerna med ursäkten att det är okej, eftersom presidenten sagt att det är tillåtet.

Taggar Barn Mänskliga rättigheter Medicinsk marijuana Rodrigo Duterte

Källa marijuana.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda