Marijuana kan vara lagligt i Kanada den 1 Juli 2018

Publicerad:
Kanada

Den liberala regeringen kommer att tillkännage lagstiftningen nästa månad för att legalisera marijuana i Kanada 1 juli 2018.

Den liberala regeringen kommer att tillkännage lagstiftningen nästa månad för att legalisera marijuana i Kanada 1 juli 2018.

Provinser har dock själva rätt att bestämma hur marijuana distribueras och säljs, enligt CBC News.

Enligt CBC News kommer lagstiftningen att tillkännages under veckan den 10 april och kommer i stort sett följa rekommendationen från en federalt utsedd arbetsgrupp som leddes av förre liberala justitieministern Anne McLellan.

Den federala regeringen kommer att vara ansvarig för att se till att landets marijuana försörjning är trygg och säker medans Ottawa kommer att licensiera producenter.

Men provinserna kommer att ha rätt att bestämma hur marijuana distribueras och säljas. Länsstyrelserna kommer också att ha rätt att sätta egna priser.

Medan Ottawa kommer att upprätta en minimiålder på 18 för att köpa marijuana, kommer provinser ha möjlighet att fastställa en högre åldersgräns om de så önskar.

När det gäller kanadensare som vill odla sin egen marijuana, kommer de begränsas till fyra plantor per hushåll.

Att legalisera marijuana var en av de mer kontroversiella löften som Justin Trudeau gjorde när han kämpade för att bli premiärminister.

Liberalerna tycker att det är nödvändigt att ”legalisera, reglera och begränsa tillgången till marijuana” för att hålla droger ”ur händerna på barn, och vinsten ur händerna på kriminella”.

Liberalerna hade lovat att införa en lagstiftning under våren 2017. De presenterar lagstiftningen under veckan den 10 april och det möjligt för partiet att träffa denna tidsplan.

”Tills vi har ett ramverk för att styra och reglera marijuana, kommer gällande lagar att tillämpas”, sade Trudeau i Halifax den 1 mars.

Den varningen blev mer konkret en vecka senare, när polisen i Toronto, Vancouver och andra städer genomförde razzior på marijuana apotek och grep cannabis förespråkarna Marc och Jodie Emery samt flera andra personer för innehav och handel.

Trudeaus löfte att legalisera marijuana sågs som en av anledningarna till liberalernas starka vinning hos de yngre väljarna i valet 2015.

Men vid NDP:s ledarskapsdebatt i Montreal under söndagen, som var inriktad på ungdomsfrågor, pekade flera av kandidaterna på marijuana lagstiftning som ett exempel på ett trasigt liberalt löfte.

”Jag tror inte Justin Trudeau kommer att ta in en legalisering av marijuana och som ett bevis på att… vi ser fortfarande, särskilt unga, kanadensare kriminaliseras genom enkelt innehav av marijuana”, sade parlamentsledamoten Peter Julian från B.C.

Taggar Jodie Emery Justin Trudeau Legalisera cannabis Marc Emery Ottawa Tonåringar

Källa cbc.ca

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda