Kanadensisk skola lanserar en kurs i marijuanaodling nästa år

Publicerad:
Marijuana diplom

Studenter vid New Brunswick college kommer att utbildas för att arbeta på lokala företag som producerar cannabis men mer exakta detaljer om programmet utarbetas fortfarande.

En skola i den kanadensiska provinsen New Brunswick planer på att införa ett program för marijuanaodling så att eleverna kan tränas för att arbeta på lokala företag som producerar marijuana.

Den franskspråkiga skolan Communautaire du Nouveau-Brunswick kommer att lansera kursen under nästa år, säger Michel Doucet, chef för utbildning och anpassat lärande.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau lovade förra året att legalisera marijuana för privat bruk, och regeringen har sagt att det ska införas en lagstiftning senast våren 2017.

Medicinsk marijuana är redan lagligt över hela Kanada, och företag i den relativt lilla sektorn kollar nu på den nya privata marknaden med en kommande expansion i åtanke.

I augusti sa regeringen i New Brunswick, där högskolan har fem campus, att de investerat 4 miljoner kanadensiska dollar (ca 26 miljoner kronor) i ett medicinsk marijuanaföretag som kommer att skapa upp till 208 arbetstillfällen i regionen.

Doucet säger att skolan fortfarande håller på att bestämma de exakta detaljerna i programmet såsom klasstorlek, hur långa lektionerna ska vara och hur ofta de kommer att genomföras.

”Detta är inte ett vanligt program”, säger han. ”Vi ser till att utbilda kvalificerade medarbetare för att möta industrins behov, jämfört med utbildningen för de andra studenterna”.

Högskolor i Kanada skiljer sig från universitet och ger huvudsakligen diplom i stället för betyg. Doucet sade att skolan ännu inte bestämt om det ska bli ett diplom program.

New Brunswick, med en befolkning på ca 750.000, har drabbats av en svag ekonomi, och västerut har migration orsakat en kompetensflykt och en krympande befolkning.

Taggar Cannabisindustrin Justin Trudeau Medicinsk marijuana Skola

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda