Tidigare NFL-spelare var som bäst efter att ha rökt marijuana

Publicerad:
Eben Britton

Tidigare Jaguars offensiv spelare Eben Britton hävdar han spelade några av hans bästa fotbollsmatcher berusad.

Den tidigare Jaguars och Bears offensiv spelaren berättade i New York Post att han inte bara rökt marijuana innan matcher under hans sex års långa NFL karriär, kanske hade han till och med spelat ännu bättre medan han varit påverkad.

”NFL-matcherna jag spelat hög var några av de bästa matcher jag någonsin spelat. Cannabis cementerar din omgivning”, säger han till tidningen. ”Många människor säger att de är värdelösa när de röker weed. Men fan, jag spelade NFL matcher (under påverkan). Min prestation blev bättre och jag mådde verkligen bra efteråt också”.

Efter att ha valts ut av Jacksonville i den andra omgången, missade han delar av sina kommande sex säsonger med skador på knä, axel, rygg och fotled. Britton testade även positivt för Ritalin i sin sista säsong, vilket gav honom en fyra-spels avstängning han aldrig hann avtjäna, eftersom hans NFL-karriär var över.

I en artikel i december 2015 som han skrev för Sports Illustrated, förklarade Britton hur en blandning av ”Adderall (centralstimulerande) på dagen och cannabis på natten” hjälpte honom att hantera smärtan som kommer med att spela amerikansk fotboll.

”Adderall har fått mig tillbaka till livet, skrev Britton. ”Jag blev strömförande, vibrerande, engagerade och entusiastisk. Smärtan försvann och tillät mig att spela. För de älskade jag det. Och om jag behövde ta Ritalin för att orka göra det jag älskade en dag, så gjorde jag det”.

Marijuana faller under ligans politik för drogmissbruk, och dom testade för det, men bara en gång om året mellan april 20 (tillfällighet?) och den 9 augusti så spelare som vill röka gräs kan göra det under säsongen utan större rädsla för att bli upptäckt. I sitt samtal med New York Post, uppskattar Britton att minst hälften alla i ligan röker marijuana, ”och det kan vara så mycket som 75 procent”.

Taggar Cannabisbruk Eben Britton NFL

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda