Polisen i New Jersey slipper testas för marijuana i de flesta fall

Publicerad:
Polisuniform
Amerikansk polisman i uniform.

Poliser i New Jersey kommer inte längre att testas för cannabis såvida de inte misstänks för att använda eller vara under påverkan under tjänst eller om deras position kräver federal drogtestning, liknande andra drogfria arbetsplatser som ingår i statens legaliseringslagar.

Beslutet, som blivit en het fråga, kom efter månader av förhandlingar fram och tillbaka, och är avsett att ”ge officerare tydliga riktlinjer och skydd”.

I april 2022 utfärdade riksadvokaten Matt Platkin ett memo till polischefer och brottsbekämpande myndigheter som instruerade dem att de ”inte bör vidta några negativa åtgärder mot officerare om de använder cannabis på sin fritid”.

Enligt den nya vägledningen som utfärdades förra veckan kan poliser fortfarande testas för THC om det finns rimlig misstanke att de använder cannabis under arbetstiden, eller om det finns ett federalt krav. Efter New Jersey legaliserat marijuana för vuxna blev det ”nödvändigt att revidera denna politik”.

”Byråer måste genomföra drogprover när det finns rimlig misstanke att tro att en brottsbekämpande officer är engagerad i olaglig användning av ett kontrollerat ämne, eller är under påverkan av ett kontrollerat ämne, inklusive oreglerad marijuana eller cannabis under arbetstiden.”

Det är dock oklart hur myndigheterna ska bedöma den skillnaden.

Åklagarens främsta vägledning förklarar vidare att brottsbekämpande myndigheter måste testas om det finns ”rimlig misstanke om officerens användning av ett cannabisobjekt medan de är engagerade i utförandet av officerens uppgift” och om det finns ”observerbara tecken på berusning relaterad till användning av en cannabisartikel medan utförandet av officerens uppgifter”.

Drogprover kan inkludera upptäckt av cannabismetaboliter om tjänstemannen är en del av en federal arbetsgrupp, har en federalt reglerad licens som kräver testning som exempelvis piloter eller om de måste testas ”enligt villkoren för ett federalt kontrakt eller federalt bidrag”.

Senast ändrad:

Taggar Legalisera cannabis Polisen Urinprov

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda