Paraguay Marijuana Festival ger förhoppningar för legalisering

Publicerad:
Cannabisodling
Fält fullt med vackra gröna cannabisplantor.

En skördefestival för marijuana i en region i Paraguay som vanligtvis är känd för narkotikahandel har lett till förhoppningar från lokala jordbrukare att legalisering kan följa som gör att de kan odla plantan för medicinskt bruk.

Landsbygdssamhället i Aguerito, i östra Paraguay, välkomnade hundratals besökare under helgen för en ”cannabis turné” hos gårdar som är verksamma i en gråzon. Cannabis för medicinskt bruk har varit lagligt i landet sedan 2017, men den måste vara importerad. Lokal odling är för närvarande inte laglig.

Bönderna som var värd för evenemanget är en del av en grupp som har övergivit traditionellt jordbruk och satsat på odla cannabis. De hoppas att festivalen kommer att fånga lagstiftarnas ögon och uppmuntrar dem att stödja ny lagstiftning för att hjälpa små gårdar.

Ett lagförslag som syftar till att reglera den spirande industrin, från frön till försäljning, presenterades för kongressen i slutet av 2022, men det är oklart om den kommer att godkännas.

Paraguay är redan en viktig global producent av olaglig cannabis och exporterar till stor del till angränsande Brasilien och andra sydamerikanska länder.

”Det fanns redan marijuana i området när vi anlände hit för 32 år sedan”, sade bonden Eulalio Lopez. ”Men vi var rädda för att arbeta med det, vi pratade inte ens om det då. Det var bara ett ’ogräs’.”

Bara en handfull laboratorier importerar cannabis till Paraguay för laglig medicinsk användning, men säljer det till orimliga priser, säger Jorge Rolon, böndernas juridiska rådgivare.

”Vårt land har en enorm potential”, sade han och berömde den sydamerikanska nationens rika jord och kraftfulla produkt. ”Det är en möjlighet som Paraguay inte kan missa.”

Senast ändrad:

Taggar Cannabisodling Legalisera cannabis Marijuana Festival Medicinsk marijuana

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda