Apoteken i Hawaii har äntligen fått grönt ljus för att odla medicinsk marijuana

Publicerad:
Hawaii

Apoteken skulle egentligen påbörja sin försäljning i juli 2016.

Hawaii har meddelat att man kommer tillåta att apotek börjar odla medicinsk marijuana så tidigt som 1 februari, beskedet kommer efter flera månader av förseningar.

En av anledningarna till förseningen är att staten inte har haft den federala programvaran som krävs för att spåra produkten från frö till försäljning. Men hälsodepartementet i Hawaii sade på onsdagen att de äntligen är redo att starta igång sitt spårningssystem.

Delstatsparlamentet legaliserade apotekens försäljning av medicinsk marijuana 2015 och delade ut åtta licenser till företag i staten förra året. Apoteken beräknas påbörja försäljningen i juli.

Tjänstemän berättade att fyra företag som blivit licensierade – Manoa Botanicals, Aloha Green on Oahu, Maui Pono Life Sciences och Maui Grown Therapies – har angett att de är redo att börja odla. Det kan ta mellan tre till fem månader för växterna att mogna.

Brian Goldstein, grundare och VD för Manoa Grown, berättade för Honolulu Star-Advertiser att hans företag räknar med att börja odla nästa vecka, men är fortfarande osäker på när de kommer att öppna upp för försäljning.

”Det är spännande, men det finns vissa kritiska milstolpar framför oss”, sade han. ”Vi kommer inte att kunna sälja tills ett labb är certifierad, och det råder osäkerhet om när det kommer att hända”.

Teri Gorman från Maui Grown Therapies sade att hennes produktionsanläggning behöver en sista kontroll av staten innan de får godkännande att odla cannabis.

”Vi är verkligen glada och lättade över att vi har kommit till denna punkt”, säger Gorman. ”Visst, odling ett stort steg och vi är mycket tacksamma för det, men det betyder inte att allt är över”.

Hälsodepartementet berättade att de ser över två ansökningar från provningslaboratorier som försöker öppna på Maui och Oahu. Departementet räknar också på att integreringen av spårsystemet för frö-till-försäljning tillsammans med patientregistret, ska ta två till tre månader.

Det fanns 15,334 patienter registrerade för medicinsk marijuana i staten i slutet av 2016, och mer än 40 procent av dem bor på den största ön i Hawaii.

Taggar Hawaii Medicinsk marijuana

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda