Presidentkandidaten i Frankrike efterlyser en marijuana legalisering

Publicerad:
Benoît Hamon

Frankrikes socialistiska kandidat Benoît Hamon säger att han skulle legalisera cannabis om han väljs till president.

Hamon tror att om man legaliserade den lugna cannabisplantan, skulle Frankrike i slutändan ”städa bort den svarta ekonomin”, men också minska våld och skapa nya jobb och inkomster. Medveten om de positiva ekonomiska effekter som har rapporterats efter att Colorado legaliserade konsumtionen av marijuana 2012, skrev Benoît Hamon på Twitter:

Förbudet mot cannabis är ett misslyckande, jag kommer att engagera mig för en legalisering så att polisen kan fokusera på viktigare saker.

I april förra året kom ett lagförslag som föreslog en statlig sanktionerad försäljning av cannabis, men det franska parlamentet oroar sig för att Frankrikes ungdomar skulle börja röka mer om cannabis legaliseras. I en undersökning från Världshälsoorganisationen 2014, avslöjades det att Frankrike har den högsta andelen 15-åriga marijuana konsumenter, Spanien och Nederländerna – som båda tillåter marijuana klubbar – var betydligt bättre på att hålla cannabis borta från deras tonåriga befolkning.

Fortfarande lever de i Frankrike som vi, i en mörka värld där medicinsk marijuana tyvärr är en förbjuden substans. Men de har börjat inse det medicinska värdet av plantans många cannabinoider och har nyligen godkänt en del cannabisbaserade läkemedel för behandling av vissa sjukdomstillstånd.

Taggar Legalisera cannabis

Källa marijuana.com

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda