Nya Zeelands nya regering vill ha medicinsk cannabis inom 100 dagar

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Förra veckans stora tillkännagivande om att Nya Zeeland kommer att hålla en folkomröstning senast 2020 för att avgöra om nationen ska tillåta laglig cannabis för alla vuxna har överskuggat regeringens inkommande begäran om att tillåta cannabis som medicin de närmaste veckorna.

”The Labour Party ställde sig bakom medicinsk cannabis under de första 100 dagarna”, sade Green Party Healths talesman och parlamentsledamot Julie Anne Genter i en intervju. ”Som ni vet har jag en proposition för medicinsk användning av cannabis. Jag är hoppfull att regeringen faktiskt kommer att ta upp min proposition och utveckla den”.

Även om Genter säger att det ännu inte är klart vad som kommer att hända med sin proposition, har The Labour Party åtminstone åtagit sig att legalisera medicinsk cannabis före den 2 februari 2018.

När det gäller den pågående folkomröstningen om cannabis för vuxna nämner Genter att det i huvudsak kommer att vara en omröstning där medborgarna i Nya Zeeland helt enkelt kommer få rösta på idén. ”Frågans specifika frågor är mycket viktiga och premiärministern har sagt att man ska ha offentliga samråd om frågan”, säger Genter.

Genter tillade att när omröstningen sker, förväntar hon sig att befolkningen i Nya Zeeland kommer att vara för en laglig användning av cannabis för vuxna.

”Jag skulle inte bli förvånad eftersom många omröstningar har visat att det finns majoritetsstöd för antingen legalisering eller avkriminalisering. Det finns förvisso också ett stort majoritetsstöd för legaliseringen av medicinsk cannabis”.

En ny undersökning som beställts av Nya Zeeland Drug Foundation visade att 65 procent av kiwinerna stöder antingen avkriminalisering eller legalisering medan 83 procent av de svarande stödjer en legaliseringen av medicinsk marijuana.

Även om Genter stöder en laglig användning av cannabis för vuxna i Nya Zeeland, är hon osäker på hur den verkliga lagen kommer att ta form när den genomförs.

”Jag tror att det kommer att bestämmas genom folkomröstningsprocessen. Vi kommer förmodligen att behöva skissera alternativ för en lagstadgad marknad och eventuellt kommer en avkriminalisering att vara ett alternativ. Jag tycker att det är för tidigt att säga”.

Genter tillade att hon skulle vilja se en ”laglig reglerad marknad som gör det möjligt för människor att producera här i Nya Zeeland och konsumera på ett ansvarsfullt sätt”. Hon vill inte heller att processen ska drivas av stora företag.

”Jag är faktiskt verkligen intresserad av att se vad Kanada gör i detta utrymme. Jag tror att resultatet av Kanadas lagändring på detta kommer att vara väldigt relevant för Nya Zeeland”.

Oavsett hur cannabisreformen kommer att utföras i Kiwi-nationen visar dessa senaste utvecklingar otroliga framsteg för landet.

Taggar Avkriminalisera Legalisera cannabis

Källa marijuana.com

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda