Federala myndigheter försöker stoppa Las Vegas Cannabis Cup

Publicerad:
Cannabis Cup

Federala myndigheter hotar i ett brev till Moapa Paiute stammen, att stänga ner High Times Cannabis Cup i Las Vegas.

High Times Cannabis Cup eventserie har det senaste drabbats av flera motgångar. Evenemanget är inte längre tillåtet i Los Angeles, och har sedan dess flyttat till mycket vänligare NOS Center i San Bernardino. High Times försökte hålla ett evenemang i Oregon, men hindrades från att göra det av Oregon Liquor Control Commission.

Det senaste evenemanget är planerad att äga rum den 4-5 mars strax utanför Las Vegas på en indianstams egendom. Men denna händelsen kan dock få problem, eftersom den federala regeringen har försökt att stänga ner händelsen under de senaste veckorna.

The times rapporterar att advokaten Daniel Bogden från Las Vegas, skickat ett brev till Moapa Paiute stammen som påminde stammen om att transport, innehav, användning och distribution av marijuana är olagligt enligt federal lag. Marijuana mässan och festivalen, som planeras den 4-5 mars, skulle strida mot denna lag, enligt brevet som erhållits av Reno Gazette-Journal.

”Jag har fått veta att stammens råd valt att gå vidare med det planerade marijuana evenemanget som kallas High Times Cannabis Cup 2017, eftersom dom varit under intrycket att det så kallade ”Cole Memorandum” och efterföljande överenskommelser från justitiedepartement tillåter marijuanabruk, innehav och distribution på stamområden när statens lag också tillåter det. Tyvärr är detta en felaktig tolkning av justitiedepartement ståndpunkt i denna fråga”.

Denna typ av retorik visar hur republikanerna är i otakt med tiden när det gäller marijuana.

Så vad är skadan med att hålla evenemanget? Det kommer utan tvekan att leda till en anständig avlöningsdag för Moapa Paiute stammen, och kommer att tillföra lite välbehövlig cannabis underhållning för deltagarna till evenemanget, så det finns ingen verklig nackdel med att låta festivalen äga rum.

Om stammarna inte kan tillåta att Ludacris uppträder för tiotusentals fans eftersom cannabis kommer att närvara vid evenemanget, vad får då stammarna får göra? Om federala myndigheter stoppar denna händelse, vad betyder det då? Bör företag som faktiskt ”rör plantan” vara bekymrade över vad som händer med det här evenemanget?

Taggar Cannabis Cup Las Vegas Moapa Paiute Oregon

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda