Mexiko legaliserar medicinsk marijuana nästa vecka

Publicerad:
Mexikos flagga

Den mexikanska senaten har enats om att lägga fram en lagändring som gör det möjligt att få medicinsk marijuana, för dem som behöver det.

Reformen väntas officiellt börja gälla på tisdag nästa vecka den 13 december. Detta beslut kommer att göra medicinsk marijuana väldigt vanligt i hela Nordamerika. Nu när Kanada och Mexiko legaliserat medicinsk cannabis, är det bara den amerikanska federala regeringen som fortfarande klamrar sig fast vid förbud från förr.

Beslutet kommer efter att flera medlemmar av den mexikanska regeringen krävt en tillgång till medicinsk cannabis. Den partiöverskridande överenskommelsen gjordes mellan Institutional Revolutionary Party (PRI), National Action Party (PAN), och Party of the Democratic Revolution (PRD), Mexikos tre största politiska parti.

Under mötet den här veckan, fick senaten också höra från José Narro Robles, sekreteraren för hälsa, som betonade vikten av att Mexiko antar denna nya lagstiftning.

President Enrique Peña Nieto har varit en högljudd förespråkare för medicinsk cannabis men också lagar för privat bruk. I september träffade Mexikos president Kaliforniens lagstiftare för att diskutera om vad som kan hända om Proposition 64 blev framgångsrik. Han har också tidigare sagt att Mexiko och USA inte bör ha olika syn på cannabispolitiken.

”Som ordförande i Mexiko, kan jag ge röst åt mexikanska opinionsbildare som uttryckt behovet av att uppdatera, inom ramarna för lagen, användning av marijuana för medicinska och vetenskapliga ändamål”, sade Peña Nieto.

Nu när Kalifornien har godkänt privat bruk av marijuana, kommer allas ögon vara på Mexiko för att se om detta kommer göra att förbudet slutligen upphävs för den spanska nationen. Fram till den punkten, kommer åtminstone patienterna snart att kunna ta emot medicinen de behöver utan rädsla för straff.

Medicinsk marijuana

Källa:

Är Apple på väg att utveckla en Vape-penna?

Är Apple på väg in i cannabisindustrin, det kan man fråga sig om man råkat komma över deras ansökan till amerikanska patentverket för en "sublimator/vaporizer"? Apple hänvisar till sitt...

Cannabisklubbar godkändes av senaten i Colorado

Senaten i Colorado godkände på torsdagen, det första lagförslag i landet, att tillåta speciella cannabisklubbar. Men guvernören John Hickenlooper har sagt att han kommer att lägga in sitt veto...