Denver ska börja licensiera sina första cannabisklubbar, men få kan ansöka

Publicerad:
Cannabisklubb

Colorados största stad är på väg ge ut licenser för några av USA:s första lagliga cannabisklubbar.

Men Denver skapade vissa hinder för potentiella cannabisvänliga coffee shops och samlingsplatser som kan innebära att staden får få nya licens-ansökningar.

Denvers väljare godkände ta-med-din-egen-cannabis-klubbar i en omröstningsåtgärd förra året efter att stadens tjänstemän slutligen börjat diskuterat om att ge lagliga cannabisrökare en plats att använda örten. Staden planerar att börja acceptera ansökningar i slutet av månaden.

”Det finns gott om ställen där man kan konsumera alkohol. Låt oss ge människor en plats att gå för att konsumera marijuana, säger Jordan Person, chef för Denver NORML, som förespråkar cannabisvänlig politik.

Men Denvers ”sociala” klubbar har stött på flera förseningar.

För det första förbjöd Liquor Board användningen av cannabis på någon plats utan alkohollicens, vilket lämnade många barer och många restauranger utanför. Och cannabisbutiker kan inte tillåta konsumtion i lokalerna.

Då återstår samlingsplatser som caféer, konstgallerier och yogastudier. Dessutom måste klubbarna vara dubbelt så långt bort som spritbutiker från skolor och var som helst där barn kan samlas, inklusive lekplatser och idrottsplatser.

”Vi kan inte vara på platser där det är rimligt”, sa Kayvan Khalatbari, en marijuanakonsult från Denver som hjälpte till att köra förra årets klubbkampanj.

Stadens tjänstemän säger att reglerna är så flexibla som möjligt med visst motstånd från vissa samhällsgrupper och marijuanaskeptiker. Den godkända åtgärden säger också att klubblicensen är ett pilotprogram och grannskapsgrupper måste komma överens om att tillåta en klubb innan den kan öppna.

”Det fanns inga överraskningar bland reglerna”, säger Dan Rowland, talesman för Denver-avdelningen som reglerar cannabisbutiker. ”De speglar alla kommentarer vi fick från samhället”.

Reglerna är stränga men fortfarande ett steg framåt för branschen.

”Många av oss hoppas att det här kommer… öppna dörrarna för en ny typ av affärer”, säger Connor Lux, som planerar att ansöka om en licens för att hålla cannabisvänliga offentliga evenemang vid hans verksamhet strax norr om centrala Denver.

Jim Norris skulle också vilja införa sin cannabis i sin verksamhet Mutiny. Butiken i södra Denver säljer använda böcker och album. Dem har också ett kafé och arrangerar komedishower och andra evenemang.

Men cannabisklubbs-licenser är inte billigt. Bara att ansöka om en kostar 1000 dollar, sedan kostar själva licenserna 1000 dollar per år.

Khalatbari har stämt Colorado-myndigheterna för förbudet mot cannabis och alkohol på samma plats, en rättegång som ännu inte startat, och säger att han överväger en rättsprocess mot staden för vad han anser är tuffa klubbregler.

Khalatbari sade att Denver har mycket längre krav på avstånd för platser som säljer alkohol, och till och med tillåter cykelleder att gå förbi skolor och kyrkor.

Colorados cannabislag varken tillåter eller förbjuder cannabisklubbar, vilket innebär att staten lämnar över ansvaret för lokala klubbregler. Vissa städer tolererar dem; I andra arbetar klubbarna jobbar underground, med medlemmar som anordnar möten genom sociala medier.

Statliga lagstiftare beslutade sig tidigare i år att reglera cannabisklubbar. John Hickenlooper varnade för att åtgärden skulle kunna bjuda in till federala åtgärder.

Situationen är likadan i andra stater med laglig cannabis.

Alaskas cannabislag från 2014 möjliggjorde cannabiskonsumtion på plats i potentiella ”provsmakningsrum”, men lagstiftare i staten har ännu inte tillåtit någon att öppna.

Och åtgärder som godkändes förra året i Kalifornien och Massachusetts tillåter cannabisklubbar, men båda staterna arbetar fortfarande med regler.

Person, en marijuanaaktiv, sa att hon hoppas att Denvers begränsade regler kommer att visa sig vara ett steg framåt i ett nationellt drag mot marijuana-acceptans.

”Folk är fortfarande inte säkra på hur detta kommer att fungera eller vad som kommer att tillåtas. Men det här är framsteg”, säger hon.

Taggar Cannabisbruk Cannabisindustrin Cannabisklubb Cannabisrökning Colorado Denver Legalisera cannabis Livsstil

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda