British Columbia meddelar planer för laglig marijuana

Publicerad:
Marijuana

Köparna måste vara minst 19 år gamla.

British Columbia, som blivit den senaste provinsen att skissa upp sin plan för regleringen av marijuana, meddelade under tisdagen att försäljning skulle tillåtas genom både offentliga och privata butiker till köpare som är minst 19 år gamla.

Åldern för konsumtion, inköp och innehav av marijuana kommer att likna alkohol- och tobakslagar, säger advokat-general Mike Farnworth i ett pressmeddelande.

Regeringen vill skydda unga människor, prioritera hälsan, hålla brottslingar ute ur industrin och upprätthålla trafiksäkerheten, sa han.

”Vi kommer att fortsätta att överväga era åsikter när vi vidareutvecklar politik och lagstiftning som ligger i den här provinsens bästa intresse, vilket säkerställer ett B.C.-tillvägagångssätt för legaliseringen av icke-medicinsk cannabis”, sade Farnworth.

Alliance of Beverage Licensees, som representerar B.C.s privata spritindustri, applåderade till regeringens beslutet att ge deras distributionsgren ansvaret för lagring och distributionen av icke-medicinsk cannabis.

Verkställande direktören Jeff Guignard sade att beslutet är det mest effektiva och kostnadseffektiva sättet att möta den federala regeringens tidsgräns för en legalisering.

Relaterade artiklar:

Alberta meddelar detaljer om deras lagliga cannabisförsäljning
Ottawa håller fast vid deadline för legalisering trots oro från vissa provinser

Planen vann också stöd från fackföreningen som representerar arbetstagare vid distributionsgrenen för spritdrycker.

En rapport som släpptes tillsammans med British Columbia-meddelandet säger att många uttryckte oro över cannabis påverkan på hjärnans utveckling för dem under 25 år.

Det fanns också olika synpunkter på bilkörning under påverkan. Vissa vill ha nolltolerans medan andra säger att cannabis inte påverkar förmågan att köra, säger rapporten.

Men många motsatte sig Ontarios modell för distribution och handel.

”De flesta av dessa personer föredrog att se de befintliga cannabisapotek och deras försörjningskedja legitimerade, licensierade och reglerade”, säger de.

Ontario ska sälja cannabis i upp till 150 butiker som drivs av Liquor Control Board of Ontario och förbjuda konsumtionen i offentliga utrymmen eller arbetsplatser.

Rapporten visar att två punkter uppstod om den offentliga konsumtionen: Människor vill inte utsättas för passiv cannabisrök på offentliga platser och de vill att cannabisbruket är begränsat till inomhusbruk vid privat bostad eller ett särskilt konsumtionsutrymme.

Reglerna från B.C. kommer nu efter att de flesta andra provinser och territorier har släppt sina planer på försäljning, distribution och konsumtion av marijuana i Kanada.

Last modified:

Alkohol British Columbia Legalisera cannabis Marijuanaförsäljning

Källa: