Videoklipp visar hur polis tar av kvinnans byxor – för cannabisrökning

Publicerad:
Handbojor

En federal stämning anklagar poliserna för att ha brutit mot Charneshia Corleys konstitutionella rättigheter under ett trafikstopp 2015.

En advokat från Houston har släppt en video från polisbilens kamera som tycks visa hur en polis tar av byxorna på en kvinna, i handbojor som ligger på marken, för att utföra en kroppsbesiktning.

Advokat Sam Cammack bad om en oberoende åklagare på onsdagen för att överväga sexuella övergrepp och kränkningar mot tre poliser från Harris County.

Cammack har lämnat in en federal stämning som anklagar poliserna för att kränkt Charneshia Corleys konstitutionella rättigheter under ett trafikstopp 2015.
Cammack vill att polisernas brott ska undersökas i domstol istället för att få sina ärenden avskrivna innan rättegången.

Relaterade artiklar:

3 poliser avgår efter att ha tvingat en man äta marijuana
Mexikansk polis hittade bazooka för att skjuta cannabis över gränsen

Polisen menar att Corleys byxor föll ner när hon motsatte sig arrestering eftersom de var ”pösiga”. Videon visar inte hur hennes byxor togs bort, men att de verkar vara tajta byxor.

”Det var lite väl extremt att dra ner mina kläder framför människor”, hördes Corley säga i klippet. ”Folk tittade – såg du inte att människor gick omkring?”

Corley anklagades för marijuanainnehav och motsatte sig arrestering. De anklagelserna avskrevs så småningom.

En grandjury anklagade senare två av poliserna för officiella kränkningar, men advokatbyrån i Harris County beslutade inte att åtala.

Videon visar hur Corley ligger på magen när en kvinnlig polis tar bort hennes byxor och trycker upp hennes ben.

Shocking Moment Harris County Cop Strip Searches and Shines Flashlight on Woman's Private Area

ACAB Cannabisrökning Harris County Kvinnor Polisen Skandal

Källa:

#17 - Johan Trädgårdsnisse

I denna veckan avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Johan Trädgårdsnisse. Han studerar till trädgårdsingenjör och är en daglig brukare av cannabis. Vi pratar bl.a om Global Marijuana...

Vad är CBG i cannabisplantan?

Du känner säkert till THC och CBD, men det finns också CBG. THC och CBD är de två kändaste cannabinoiderna som brukas nämnas när man pratar om medicinskt eller personligt bruk. Men det...