Los Angeles är inställd på att bli den största amerikanska staden med laglig marijuana

Publicerad:
Cannabisbutik

Los Angeles stadsfullmäktige godkände regler för den lagliga marijuanaindustrin i onsdags, vilket gör LA till den största staden i USA med laglig cannabis när Kaliforniens marijuanalagar för vuxna träder i kraft den 1 januari 2018.

De nya reglerna, passerade med 12-0 röster, och gå nu till borgmästare Eric Garcetti för hans signatur, vilket förväntas. Stadsfullmäktige Herb Wesson sade att bestämmelserna för LA:s nästan 4 miljoner invånare skulle kunna bli en modell för andra städer.

”Vi är LA. Vi är en storstad. Vi gör stora grejer, det är vilka vi är, det är så vi rullar”, sa Wesson. ”Och det finns städer i hela landet som tittar på oss idag”.

De komplexa bestämmelserna betraktas som ett pågående arbete som sannolikt kommer att behöva förfinas senare, men för närvarande ger det cannabisindustrin klarhet innan butikerna öppnar sina dörrar nästa år.

Cannabisbutiker kommer endast att tillåtas i särskilt zonerade kommersiella och industriella områden i staden och kommer inte att tillåtas inom 750 meter av platser som skolor, offentliga parker och bibliotek.

Odlare och tillverkare av cannabisprodukter kommer också att vara begränsade till specifika industriområden och behöver befinna sig minst 600 meter från skolor och liknande platser.

Reglerna kommer att täcka antalet butiker, odlare och tillverkare som kan licensieras i Los Angeles. Butiker måste fastställa strikta säkerhetsåtgärder, inklusive videoövervakning och elektronisk verifiering att kunderna är 21 år eller äldre.

I ett försök att ta itu med de negativa följderna av kriget mot droger kommer staden att ge licenshantering prioritet och annat bistånd till individer som ansöker om affärstillstånd och tidigare har dömts för små marijuana-brott.

”Marijuana håller på att bli lagligt tillgängligt och beskattas i den största staden, i den största staten i landet”, säger Tom Angell, ordförande för gruppen Marijuana Majority.

”Det är en viktig milstolpe, och det visar hur långt denna rörelse för förändring av cannabispolitiken har kommit från bara några få år sedan, när nästan ingen trodde att en legalisering var en realistisk möjlighet”.

Angell förutspådde att fler stater kommer att lyfta förbudet under 2018, vilket ökar trycket på den federala regeringen ”att äntligen modernisera sin föråldrade inställning till marijuana”.

Kalifornien blev den första staten att tillåta marijuana för medicinska ändamål 1996, och 20 år senare godkände statliga väljare legaliseringen av cannabis för personligt bruk. Statens lagliga cannabisindustri har redan ett prognostiserat värde på 7 miljarder dollar, och när Kaliforniens nya regelverk är fullt genomfört kan statliga och lokala myndigheter samla in 1 miljarder dollar årligen i skatteintäkter.

Sju andra stater, liksom District of Columbia, har nu godkänt personligt bruk av cannabis (även om distriktet fortsätter att förbjuda försäljningen av plantan). Totalt 29 stater, D.C. och de amerikanska territorierna Guam och Puerto Rico har legaliserat cannabis för medicinska ändamål.

Cannabis förbli olagligt enligt federal lag, men stater har pressat framåt sina egna cannabislagar. Emellertid kan den politiken vändas eller ändras av generaladvokat Jeff Sessions, en känd marijuana-motståndare som förra månaden föreslog att justitiedepartementet ska leta efter förändringar i det området.

Tidigare i år skapade Sessions en arbetsgrupp för att granska det praktiska tillvägagångssättet för statliga marijuanalagar. Men arbetsgruppens rapport upprepade i stor utsträckning den nuvarande politiken och pressade inte för en förändring, enligt The Associated Press.

I maj uppmanade Sessions kongressen att inte förnya den federala lagen som blockerar justitiedepartementet från att spendera pengar på att störa staternas legalisering av medicinsk marijuana. Lagstiftare avvisade det rådet.

Under tiden är stödet för en legalisering i USA på en historisk hög nivå. En ny Gallup-undersökning fann att 64 procent av amerikanerna stödjer laglig marijuana – den största nivån av offentligt stöd sedan Gallup först ställde frågan för nästan fem årtionden sedan.

Senast ändrad:

Taggar Gallup Jeff Sessions Kalifornien Legalisera cannabis Los Angeles Marijuanaindustrin

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda