Polisen skuggar haschköpare i Christiania med drönare

Publicerad:
Drönare

De senaste dagarna har polisen skärpt bevakningen av ”Pusher Street” i Christiania i Köpenhamn.

Flera tillslag har genomförts. Polisen har beslagtagit 11,7 kilo hasch och närmare 3.500 jointar

En drönare användes också för att skugga narkotikaköpare. Det resulterade i att drygt 60 personer misstänks för att ha köpt hasch.

”De senaste tre dagarna har vi faktiskt fokuserat främst på köpare. Det har resulterat i många ärenden, säger Lars-O. Karlsen vid Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

”Vi genomför dessa aktioner för att understryka att det är riskabelt både att köpa och sälja hasch på ’Pusher Street’. Och jag kan garantera att vi kommer tillbaka”, säger Lars-O Karlsen.

”Drönaren är ett verktyg vi använder för att effektivisera våra insatser både i och kring Christiania. Vi använder den så att vi kan se vart den eventuella köparen går ut eller tar vägen”, säger Karlsen.

Polisinsatser i området görs regelbundet för att försöka hålla den organiserade haschmarknaden under kontroll. Försäljningen sker dock fortfarande trots polisens försök att stänga haschbodarna i Christiania år 2016.

”Insatsen bevisar att det fortfarande föregår försäljning på Pusher Street och att det finns en stor försäljning på Pusher Street”.

Förutom 11,7 kilo hasch och de närmare 3500 jointarna, beslagtog polisen också 26.731 danska kronor i kontanter.

Men christianiten Risenga Manghezi tvivlar på att drönarna gör en skillnad.

”Jag är inte imponerad, för drönare var en stor sak för två år sedan, så försäljarna har kunnat förutse och förbereda sig för detta under en lång tid”, säger han.

”Jag tror inte att det finns några polisåtgärder som faktiskt har minskat försäljningen av hasch i Christiania, och jag tycker att det är synd att du kriminaliserar folk som köper – det är ganska vanliga danska medborgare”.

Drönarna är inte okända i Christiania, där försäljarna tidigare använt dem för att hålla koll på polisen.

”Det visar uppenbarligen att polisen alltid hamnar efter i denna kamp”, säger Risenga Manghezi, ”polisen inte kan lösa problemet med hasch på Pusher Street”.

Taggar Christiania Drönare Haschhandel Polisen Pusher Street

Källa politiken.dk

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda