Houstons polischef tar ställning – vägrar fängsla cannabisbrukare

Publicerad:
Texas

Det är ett nytt år, och det finns tecken i överflöd på att cannabis fortsätter blir mer accepterat över hela den amerikanska nationen. Ytterligare tre stater legaliserade privat bruk i november – vilket innebär att totalt sju – och fyra andra stater anslutit sig den långa listan av stater som tillåter privat bruk eller medicinsk marijuana.

Den stora frågan är om en Trumps administration kommer att sätta käppar i hjulen hos dessa stater, med tanke på att den federala regeringen fortfarande klassar cannabis som en klass 1 drog? Den tillträdande presidenten har sagt att han värnar om staternas rättigheter, men hans val av justitiekansler, senatorn Jeff Sessions, är en av de värsta drogkrigs-fanatiker i landet. Sessions kan göra allvarlig skada om han inte hålls kopplad.

Att låsa in folk i fängelse för att ha använt en planta som är mycket mindre farlig än alkohol – och har underbara möjligheter för medicinskt bruk – tycker de allra flesta människor är helt absurt.

Statliga och lokala regeringar inser det också, även i amerikanska södern.

Kim Ogg, den nya åklagaren i Houston, Texas, bekräftade sitt kampanj löfte under hennes invigning i måndags. Lokala CW39 rapporterade:

”Alla som åkt fast med mindre innehav av marijuana kommer att få andra straff än fängelse”, säger Ogg under hennes kommentarer från pallen..

”Jag har aldrig känt mig bekväm med att sätta marijuanabrukare i samma fängelse celler som mördare. Det är bara inte rättvist, det gör inte någon nytta”, sade Ogg kort efter hennes invigning var klar.

Tillkännagivandet betyder inte en avkriminalisering, då måste lagen ändras av lagstiftare, men Ogg avser att använda sin handlingsfrihet till fullo.

”Jag kommer att prata med våra lagstiftare om att ta en titt på narkotikalagstiftningen och de påföljder som åläggs enligt Texas lag. Så länge det är lagen, ska jag följa den. Men vårt kontor kommer att använda makten som lagstiftningen gett oss för att hantera marijuana fall annorlunda”.

CW39 noterar att flera lagförslag har lämnats in i Austin det senaste för att mjuka upp Texas hållning till cannabis, men de har ännu inte övervägas.

Taggar Houston

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda