Australisk parlamentsledamot vill att patienter ska få odla sin egen medicin

Publicerad:
Cannabisodling

En parlamentsledamot för den australiska regeringen har skickat in ett lagförslag om att australiensare ska få odla sin egen medicinska cannabis.

Steve Dickson gick nyligen med i One Nation Party efter att ha lämnat sina tidigare kollegor från Liberal National Party of Australia (LNP). Under sin första vecka på jobbet i hans nya parti, lämnade Dickson in ett lagförslag om att göra cannabisodling lagligt för patienter med ett giltigt recept.

Enligt Dickson, lämnade han LNP för frågan om medicinsk cannabis och för att han tyckte att ”regeringens hjul inte snurrade tillräckligt snabbt”.

Australien har ett program för medicinsk marijuana som tillåter läkare att ansöka om tillgång, men inga inhemska australiska grödor är för närvarande tillgängliga. Parlamentsledamoten anser att det är dags för patienter att få odla sin egen medicin.

I ett tal till parlamentet i tisdags, sade Dickson att potentiella cannabis patienter ”måste förlita sig på olagliga alternativ på svarta marknaden och att det inte finns någon lättnad i sikte”.

För närvarande finns det inga licensierade tillverkare för att odla medicinsk marijuana – cannabisprodukterna i Australien importeras från Kanada. Parlamentsledamoten uppger att det kan ta lite tid för människor att få sin medicin från utlandet, vilket är varför han har uppmanat Australiens hälsominister att ”vidta åtgärder för att säkerställa att hela den medicinska cannabisplantan är prisvärd”.

På samma dag som han talade i parlamentet, deltog parlamentsledamoten i ett möte arrangerat av australiska Cannabis Coalition. Vid evenemanget, sade Dickson ”det här är en riktig produkt som behöver riktiga lagar, för att tillåta alla att använda örten varje dag som behöver det i detta land”.

En annan förtroendevald som deltog i evenemanget, den oberoende parlamentsledamoten Rob Pyne, gick ut med att han skulle stödja propositionen. ”Varför ska vi tvinga folk att spendera pengar på läkemedel om du kan odla hela plantan organiskt i din trädgård för medicinsk användning”, sade Pyne.

Lagförslaget har presenterats för en parlamentarisk kommitté och väntar nu på behandling med hopp om att patienterna kommer att få odla sin egen cannabis i framtiden.

Taggar Cannabisodling Medicinsk marijuana

Källa marijuana.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda