Odlade cannabis i sitt hem – man döms till samhällstjänst

Publicerad:
 Handfängsel
Oskyldig cannabisbrukare i handfängsel.

Vid ett tillslag mot mannens gård den 18 januari i år beslagtog polisen 2 961 gram cannabis. På gården hittade polisen odlingsutrustning och 115 cannabisplantor.

Mannen har erkänt att han odlat den cannabis som polisen fann vid tillslaget mot hans gård. Han har uppgett att av de 2 961 gram cannabis som beslagtogs innehåller 400 gram så hög THC-halt att det är användbart för rökning.

De resterande mängden cannabis består av stjälkar och annat växtmaterial med låg THC-halt. Den samlade mängden cannabis som mannen straffas för att ha odlat uppgår till 900 gram.

I förhör har mannen uppgett att han har psykiska besvär som han självmedicinerat med cannabis, och att de 900 grammen cannabis var för eget bruk. Då motsatsen inte kunnat bevisas godtar tingsrätten mannens uppgifter.

Efter polisens tillslag i januari har mannen lämnat negativa urinprov, och tingsrätten bedömer risken att mannen ska återfalla i brott som låg.

Mannen har nu dömts vid Hudiksvalls tingsrätt för två fall av narkotikabrott. Påföljden blir villkorlig dom och 150 timmars samhällstjänst.

För nyheter om Bollnäs och Ovanåker – följ Ljusnan på Facebook!

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda