Maine kommer inte vara redo för cannabisförsäljningens deadline

Publicerad:
Legalisera cannabis

Tjänstemän i Maine säger att staten inte kommer att kunna uppfylla sin deadline för starten av cannabismarknaden för personligt bruk.

Republikanska senatorn Roger Katz berättar för Portland Press Herald att de organ som ansvarar för rekreationsmarknadens utrullning inte har nog med tid före februaris deadline för saker som att licensiera odlare, skriva nya regler och anställa fler inspektörer.

Legaliserings-advokater säger att förseningen ”håller igång den svarta marknaden”. Ledaren för Legalize Maine, Paul McCarrier, uppskattar att staten inte kommer att kunna utfärda licenser för personligt bruk fram till sommaren 2018.

Maine godkände en legalisering vid folkomröstningen i november 2016.

Republikanska guvernören Paul LePage har tidigare sagt att han ville få legaliseringen upphävt. En talesman för guvernören svarade inte på kommentarer.

Cannabismarknad Legalisera cannabis Maine

Källa:

Texas överväger att avkriminalisera cannabis

Texas lagstiftare kommer att diskutera om att ta bort de påföljder som är förknippade med små marijuana innehav år 2017. Enligt en rapport från Texas Tribune, lämnades det på måndagen in...

En bra ursäkt att träffa Toni Holm Lovén

I detta avsnitt har jag haft en bra ursäkt att träffa Toni Holm Lovén. Sveriges första elitidrottare att komma ut med sitt cannabis bruk. Som badmintonspelare har han 10 SM-medaljer på sin...