Maine kommer inte vara redo för cannabisförsäljningens deadline

Publicerad:
Legalisera cannabis

Tjänstemän i Maine säger att staten inte kommer att kunna uppfylla sin deadline för starten av cannabismarknaden för personligt bruk.

Republikanska senatorn Roger Katz berättar för Portland Press Herald att de organ som ansvarar för rekreationsmarknadens utrullning inte har nog med tid före februaris deadline för saker som att licensiera odlare, skriva nya regler och anställa fler inspektörer.

Legaliserings-advokater säger att förseningen ”håller igång den svarta marknaden”. Ledaren för Legalize Maine, Paul McCarrier, uppskattar att staten inte kommer att kunna utfärda licenser för personligt bruk fram till sommaren 2018.

Maine godkände en legalisering vid folkomröstningen i november 2016.

Republikanska guvernören Paul LePage har tidigare sagt att han ville få legaliseringen upphävt. En talesman för guvernören svarade inte på kommentarer.

Cannabismarknad Legalisera cannabis Maine

Källa:

Migos släpper ny cannabisvänlig hiphop

Migos, gruppen bakom Billboard hitten och det kulturella fenomenet "Bad och Boujee", har snabbt gått från en regional kultfavorit bland vissa hiphop kretsar till ett stort namn med inflytande i...

USA tillåter mer forskning om marijuana

USA öppnar upp för mer forskning om marijuana för medicinskt bruk. Det väntas myndigheter presentera på torsdagen. Beslutet kommer som ett svar från den amerikanska drogbekämpningsmyndigheten...