Maine kommer inte vara redo för cannabisförsäljningens deadline

Publicerad:
Legalisera cannabis

Tjänstemän i Maine säger att staten inte kommer att kunna uppfylla sin deadline för starten av cannabismarknaden för personligt bruk.

Republikanska senatorn Roger Katz berättar för Portland Press Herald att de organ som ansvarar för rekreationsmarknadens utrullning inte har nog med tid före februaris deadline för saker som att licensiera odlare, skriva nya regler och anställa fler inspektörer.

Legaliserings-advokater säger att förseningen ”håller igång den svarta marknaden”. Ledaren för Legalize Maine, Paul McCarrier, uppskattar att staten inte kommer att kunna utfärda licenser för personligt bruk fram till sommaren 2018.

Maine godkände en legalisering vid folkomröstningen i november 2016.

Republikanska guvernören Paul LePage har tidigare sagt att han ville få legaliseringen upphävt. En talesman för guvernören svarade inte på kommentarer.

Cannabismarknad Legalisera cannabis Maine

Källa:

NCC17 - Pap & Emblem

Den 23 September i Malmö var Normaliseringspodden på plats för att intervjua i livemiljö under Nordic Cannabis Conference 2017. Vi skapade oss på så vis en bra ursäkt att träffa rapparna Pap...

#21 - Liam Murray

I denna veckans avsnitt har jag haft en bra ursäkt att träffa Liam Murray igen. Vi pratar bl.a om aktivism, identitetskriser, nya projekt och vuxet bruk. Liam hittar ni på twitter @möllebongen...