Jeff Sessions justitiedepartement blockerar cannabisforskning

Publicerad:
Jeff Sessions

Justitieministeriet vägrar att ge fler odlare rätten att producera marijuana till ny forskning.

Justitieministern Jeff Sessions hindrar cannabisforskning från att gå framåt, enligt en nyligen publicerad rapport från Washington Post.

Förra året, kort efter att ha vägrat att omklassificera cannabisplantan, meddelade DEA att de skulle tillåta andra odlare (andra än University of Mississippi) att odla cannabis för forskning. Än så länge har byrån inte kunnat tillåta detta eftersom justitiedepartementet tydligen har vägrat att ge odlarna det nödvändiga godkännandet.

”De väntar på det”, berättade en brottsbekämpande tjänsteman som är insatt i situationen. ”De kommer helt enkelt inte att agera på det här”.

Trots det faktum att det nu finns 25 organisationer som väntar på chansen att få odla cannabis som ska användas till forskning, har justitiedepartement effektivt stängt av detta program, sade en tjänsteman hos DEA.

Det vetenskapliga samfundet har i årtionden klagat på att det är nästintill omöjligt att genomföra betydande forskning med cannabisplantor på grund av all federal byråkrati – och detta inkluderar oförmågan att införskaffa tillräckligt med marijuana för forskningen.

Idag är endast University of Mississippi godkända för att odla statlig cannabis i hela landet. Men forskare har klagat på att deras ört är kass och relativt värdelös i jämförelse med den produkt som odlas och säljs i lagliga stater. Det har till och med rapporterats att federal marijuana är täckt av mögel.

Flera studier som hoppas kunna lära sig mer om cannabisväxtens medicinska fördelar har blivit stoppade på grund av detta felaktiga system.

Även om det inte kommer som någon överraskning att Sessions, en man som helhjärtat tror att ”bra människor inte röker marijuana”, letar efter alla möjligheter att sabotera utvecklingen för marijuana i USA.

Förra veckan meddelade den offentliga politiska experten W. David Bradford för NPR:s On Point att språket i lagen om kontrollerade substanser gör det till justitieministerns ”ansvar att bedöma de vetenskapliga bevisen och avgöra huruvida droger som cannabis borde vara kvar i den klass som de är i”.

Bradford sade att i stället för att arbeta mot en legalisering bör Sessions ta hänsyn till vetenskapliga bevis och arbeta för att driva frågan till högre mark.

Men det händer inte.

Det bör noteras att justitiedepartementet inte har nekat de 25 förslagen som dom fått från andra odlare. Avdelningen har helt enkelt vägrat att ge dem något svar överhuvudtaget än så länge.

Taggar Cannabisodling DEA Jeff Sessions University of Mississippi

Källa merryjane.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda