Storbritannien får sin första offentligt tillgängliga forskningsanläggning för cannabis

Publicerad:
Mikroskop

Bioteknikföretaget MediPen Ltd, som inriktar sig på cannabinoider, vill hjälpa andra i cannabisbranschen att lyckas.

MediPen öppnar sin egen dedikerade forskningsanläggning på 1800 kvadratmeter i sommar, och kommer också ge plats för de som vill utnyttja deras anläggningar till att driva på innovationen kring användningen av medicinsk cannabis.

Företaget, som har haft stor framgång med att sälja icke-psykoaktiva CBD-vaporizers, är för närvarande på väg att säkra en licens från regeringen för att importera och arbeta med klassade föreningar som finns i cannabis så de kan studera mer av växten.

Licensen inkluderar Tetrahydrocannabinol (THC) som kommer att studeras i laboratoriet i syfte att minimera de negativa effekterna av befintliga kemoterapi-behandlingar såsom illamående och kräkningar genom dess antiemetiska egenskaper.

Förra sommaren testades MediPen-enheter av en NHS-grupp, ett stort steg som bidrog till ökad granskning av cannabis medicinska fördelar.

”Det finns en betydande mängd vetenskapliga data tillgängliga som beskriver de kraftiga effekterna av cannabinoider inom cellodlingssystem och in vivo”, berättade en representant för The Independent. ”Vi planerar dock att vara bland de första i världen att påbörja kliniska prövningar på människor”.

Även GW Pharmaceuticals utvecklar cannabinoidbaserad medicin i sin egen anläggning, men MediPen kommer att vara lite annorlunda med sin offentliga tillgänglighet och tillåter att deras anläggningar används av andra som vi satsa på cannabisbaserade innovationer.

Taggar CBD GW Pharmaceuticals MediPen NHS THC Vape-penna Vaporizer

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda