Experter letar effektivare sätt att odla medicinsk cannabis i Australien

Publicerad:
Växthus
Växthus med långa rader av cannabisplantor

Forskare har förhoppningar att ny studie kan leda till lägre priser för medicinsk marijuana i hela Australien, samtidigt som odlingen blir mer kostnadseffektiv.

Ett australiskt cannabisföretag samarbetar med Australiens nationella vetenskapsbyrå CSIRO för att genomföra en sex månaders lång studie om odlingen av medicinsk cannabis i Australien. Studien finansierades av ett federalt bidrag på 50 000 dollar, och involverade forskare påstår sig ha avslöjat ett mer miljövänligt sätt att odla medicinsk cannabis – vilket också skulle minska produktionskostnaderna.

Levin Health är ett australiskt vetenskapsföretag för idrott med fokus på att undersöka, utveckla och kommersialisera medicinsk cannabis. Melbourne-baserade Levin Health deltar i och analyserar prövningar och studier för att stödja forskarsamhället men också att presentera tillförlitlig information för sjukvårdspersonal.

Även om medicinsk cannabis redan ses som en mer miljövänlig industri än många andra, har odlingen av växten fortfarande ett kolavtryck, precis som med övrigt jordbruk. Dessutom är kostnaden fortfarande ett betydande hinder för tillgången hos vissa patienter, där den genomsnittliga patientutgiften ligger på 278 australiska dollar per månad, uppgav Levin Health.

Forskare tror att denna studie kan leda till lägre priser för medicinsk marijuana i hela Australien, samtidigt som det blir mer hållbart. Om forskningsresultaten är korrekta kan detta vara ett stort steg för den australiska medicinska cannabisindustrin, som experterna på Levin Health säger redan växer snabbt.

Studien påbörjades för att få en förståelse för de väsentliga näringsämnena som cannabisväxten behöver för växa, såsom kväve, fosfor och kalium. Enligt forskare var målet att förbättra växternas mineralnäring.

Det konstaterades att tillämpningen av vissa näringsämnen, såsom kalium, kunde minskas med upp till 50% i vissa miljöer. Detta skulle minska odlingskostnaderna och miljöpåverkan, med en minimal effekt på grödan. Denna mer kostnadseffektiva odlingsmetod har potential att leda till kostnadsbesparingar för patienter som söker produkter såsom CBD-olja men också övriga produkter i landet.

Taggar Cannabisodling Kalium Levin Health Medicinsk marijuana Studie

Källa benzinga.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda