Man åtalas för stor cannabisodling – sålde till Norge

Publicerad:
 Handfängsel
Oskyldig cannabisbrukare i handfängsel.

Den 33-årige mannens gård är avlägset belägen, och polisen var på väg ut för att hämta honom i ett annat ärende. Tidigare hade man fått tips om att mannen framställde narkotika i hemmet. Nu skulle man slå två flugor i en smäll och samtidigt undersöka om det låg någon sanning bakom påståendet.
När mannen greps verkade han drogpåverkad, men ville ändå visa sina odlingar som bredde ut sig både inomhus och utomhus, i odlingstält, på en terrassodling, på en myr och i den intilliggande skogen. Han har varit kreativ och bland annat lyckats anlägga en odling på en liten ö i en flodåder bakom huset.
Med hjälp av helikopter hittades ännu en odling en bit ut i skogen, cirka 20 minuters promenad längs en igenvuxen traktorstig. Sammanlagt beslagtogs 500 plantor i och omkring fastigheten.

Extremt starkt

Mannen själv uppgav när han greps att han experimenterade med olika fröer och cannabiskorsningar i väntan på en legalisering av drogen. Cannabishartsen han producerat var extremt stark menade han, något som bekräftades av Nationell Forensiskt centrum, som aldrig tidigare uppmätt en högre halt av THC, det aktiva ämnet i cannabis.
Den 33-årige mannen har erkänt att han odlat cannabis och framställt cannabisharts hemma på gården som han sedan sålt i Norge. Åklagaren menar att brottet ska bedömas som grovt, eftersom det rört sig om en verksamhet i stor skala.

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda