Paraguays kongress legaliserar medicinsk cannabisodling

Publicerad:
Cannabisodling

Det sydamerikanska landet Paraguay följer nu fotspåren av sina många cannabisvänliga grannar, efter att deras senat godkänt medicinsk marijuanaodling på tisdagen.

Nationen godkände importen av CBD-olja i maj 2016. Detta senaste steget framåt för marijuana-reform möjliggör den ”kontrollerade produktionen” av cannabis och dess derivat. Förändringen kommer också att tillåta import av cannabisväxter och frön.

När president Horatio Cartes tecknar lagförslaget, vilket förväntas på grund av stödet från hälsovårdsministeriet, kommer denna nya era av cannabis som medicin att starta. Förändringen kommer att förenas med skapandet av ett nationellt forskningsprogram som kommer att studera nuvarande och framtida tillämpningar av medicinsk cannabis.

Paraguayaner som frivilligt går med i vetenskapliga studier om medicinsk marijuana får fri tillgång till CBD-olja och andra derivat.

Ett av de kraven för att lagen ska bli verklighet är att avlägsna cannabis från Paraguas lista över farliga droger. Reglerna för medicinsk marijuana kommer också att kräva att man har ett recept och är registrerad hos folkhälsodepartementet, så landet kan dokumentera dem som använder lagliga cannabisprodukter.

Tisdagens beslut firades av patienter och deras familjer. ”Vi är väldigt glada eftersom det också kommer att möjliggöra import av frön för oljeproduktion”, säger Roberto Cabanas, vd för Paraguays medicinska cannabisorganisation.

Cabanas har en dotter som drabbas av Dravet syndrom och han betalade 300 dollar per månad att importera cannabisolja.

Paraguays många grannländer har också har legaliserat medicinsk cannabis inklusive Chile, Peru, Argentina, Colombia och Uruguay.

Taggar Cannabisodling Cannabisolja CBD Dravet syndrom Medicinsk marijuana

Källa marijuana.com

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda