Trumps administration kan inspirera kongressen att legalisera marijuana

Publicerad:
Vita huset

Federal ”cannabis caucus” förbereder sig för att återinföra lagförslag om marijuana.

Ett team av federala lagstiftare tror att osäkerheten kring Trump administrationens strategi för laglig marijuana kan inspirera kongressen att äntligen på allvar godkänna marijuana reformer under 2017.

Representanterna Earl Blumenauer, Jared Polis, Dana Rohrabacher och Don Young, kallar sig kollektivt för ”Congressional Cannabis Caucus”, och har planer för att återinföra en rad marijuana-relaterade lagförslag under de kommande veckorna för att skydda hela cannabisindustrins från den amerikanska justitieministern Jeff Sessions.

Målet med detta uppdrag, enligt en rapport från The Cannabist, är att få en majoritet av kongressen att gå samman och stötta denna fråga i ett försök för att se till att den nya administrationen inte hindrar decennier av framsteg.

Ett av förslagen att dyka upp igen i Capitol Hill heter ”Regulate Marijuana Like Alcohol Act”, och sponsrades 2015 av representant Jared Polis i Colorado. Lagförslaget är utformad för att ta bort marijuana från ”Controlled Substances Act” och göra ämnet socialt acceptabelt, liknande alkoholhaltiga drycker.

President Donald Trump har sagt under hela hans kampanj att han skulle respektera staternas rätt när det gäller att legalisera cannabis, men hans val av justitieminister, senator Jeff Sessions från Alabama, har inte uttryckt samma känsla. I själva verket har Jeff i hög grad kritiserat Obama administrationens hands-off strategi för laglig marijuana – vilket tyder på att han kan vara beredd att upprätthålla den federala lagen.

Men några medlemmar av caucus säger att Trumps administration har för mycket framför sig för att lägga någon energi på en demontering av laglig marijuana.

”Detta är en kamp och kommer att fortsätta att vara de, men jag tror ärligt inte att den nya administrationen, som antagligen har tillräckligt att göra, medvetet kommer att välja en kamp som, nästan utan undantag, har godkänts av lokala väljare”, säger representanten Earl Blumenauer från Oregon.

Även om stora delar av cannabisindustrin fruktar det värsta från justitieminister Jeff Sessions, senatorn, som har ännu inte gett någon indikation om vad han planerar att göra med stater som har laglig marijuana, säger att kongressen måste ändra federal lag istället för att oroa sig om vad han skulle göra om det bekräftas att han ska ta över justitiedepartementet.

”Jag tror att en uppenbar oro är att den amerikanska kongressen gjorde innehav av marijuana och distribution till en olaglig handling”, säger Jeff under sin utfrågning. ”Så om vi behöver… om det är något som inte är önskvärt längre, bör kongressen anta en lag för att ändra lagen. Det är inte justitieministerns jobb att bestämma vilka lagar som ska genomdrivas. Vi bör göra vårt jobb och upprätthålla lagarna så effektivt som vi kan”.

Taggar Cannabisindustrin Donald Trump Jeff Sessions Legalisera cannabis

Källa merryjane.com

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda