Michigan kommer att rösta om en legalisering av cannabis 2018

Publicerad:
Marijuana

Michigan kommer att rösta om att göra cannabis lagligt för personligt bruk nästa år.

Efter att ha förvärvat över 100.000 fler signaturer än den nödvändiga gränsen, kan koalitionen ”Coalition to Regulate Marijuana like Alcohol” framgångsrikt ha drivit fram en omröstning till 2018. Men koalitionen säger att detta inte kan att garantera att Michigan kommer att ansluta sig till legaliserade stater som Kalifornien eller Colorado.

Den föreslagna lagstiftningen skulle tillåta invånare över 21 år att bära 2,5 ounce (70 gram) offentligt och ha upp till 10 ounce (ca 280 gram) i deras privata bostad. Licensprocessen för försäljning och odling av cannabis skulle vara identisk för processen med deras medicinska marijuana, som har varit lagligt i staten sedan 2008. Regeringen skulle sätta en 10% skatt på marijuana, med skatteintäkter som går till utbildning och offentlig infrastruktur. Det inkluderar inte 6% moms.

Även om det finns stort offentligt stöd för en legalisering av cannabis är det inte samma sak som att ha 360.000 signaturer för att skapa en omröstning.

Koalitionen använde också mycket av sina tillgängliga medel för att få ihop dessa signaturer. De förutspår att de kommer behöva ytterligare 7 miljoner dollar för att kampanja mot deras motstånd.

Kommittén ”Keep Pot Out of Neighbourhoods and Schools” är koalitionens främsta rival, men överraskande nog arbetar kommittén faktiskt på uppdrag av företag med intresse för medicinsk marijuana. Kommittén anser att tillgänglig medicinsk cannabis är tillräckligt.

”Vi är på väg att skapa ett reglerat system för produktionen av medicinsk marijuana”, säger kommittén i ett uttalande, ”vilket kommer att ge regler, beskattning och noggrann testning så att patienter och läkare kan att veta att produkterna är säkra”.

Kommittén kommer också behöva samla in pengar och kampanja som koalitionen. Om statens lagstiftare godkände förslaget skulle man kunna hoppa över omröstningen och börja omedelbart.

”Folk är långt före politikerna om legaliseringsproblemet”, säger Jeff Irwin, politisk chef för koalitionen, ”och vi har inget förtroende för att politikerna kommer att vidta åtgärder. Det är aldrig slöseri med att förlänga en olivgren för att få till en kompromiss, men jag är inte särskilt hoppfull att lagstiftarna kommer att godkänna det här initiativet som vi har föreslagit”.

Taggar Legalisera cannabis Medicinsk marijuana Michigan

Källa herb.co

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda