12-årig flicka stämmer USA:s justitieminister Jeff Sessions – vill legalisera medicinsk marijuana på federal nivå

Publicerad:
Cannabisolja

USA:s justitieminister Jeff Sessions har stämts av en 12-årig epileptiker som vill legalisera medicinsk marijuana i hela USA, efter att hon var tvungen att flytta från Texas till Colorado för att komma åt läkemedlet.

Alexis Bortell som är 12 år och lider av epilepsi, lämnade in stämningen i New York mot USA:s justitieminister Jeff Sessions, justitieministeriet och DEA i juli.

”Eftersom anfallen blev värre, var vi tvungna att flytta till Colorado för att få cannabis eftersom det är olagligt i Texas”, säger Alexis, som diagnostiserades med epilepsi som ett barn.

Sjätteklassaren sade att traditionell medicin inte hjälpte hennes anfall och läkarna i hennes hemstat rekommenderade invasiv hjärnkirurgi.

Men en barnläkare nämnde ett alternativ som många andra stater har: Medicinsk marijuana.

Efter att ha flyttat till Larkspur började Alexis familj använda cannabisolja från en strain som heter Haleighs Hope.

En droppe flytande THC på morgonen och på natten har gjort henne anfallsfri i över 2 år.

”Jag skulle säga att det är mycket bättre än hjärnkirurgi”, sa Alexis.

Andra som skrivit under på stämningen är ett annat barn, en militär veteran, en förespråkningsgrupp för marijuana och tidigare NFL-spelaren Marvin Washington, enligt ABC News.

Stämningen syftar till att göra medicinsk marijuana laglig över hela USA. Det finns för närvarande 29 stater, däribland Washington, D.C., som har legaliserat medicinsk marijuana.

”Denna stämning ska göra nytta för tiotals miljoner amerikaner som behöver, men inte säkert kan få cannabis som behandling för deras sjukdomar och medicinska tillstånd”.

Alexis har lidit av epilepsi sedan hon var sju år gammal. Enligt ABC kan hennes epilepsi inte kontrolleras säkert med FDA-godkända behandlingar och procedurer.

Men när hennes familj provade en form av marijuana, fann Alexis ”omedelbar lindring av hennes anfall”.

Alexis, som ofta kunde få flera anfall på en dag, och hennes familj flyttade från Texas till Colorado för att utnyttja statens legaliserade marijuana.

Sedan Alexis påbörjade behandlingen med medicinsk cannabis har det gått mer än två år utan anfall.

Stämningen anger också att Alexis inte kommer att kunna återvända till Texas.

Alexis vill gå på college i Texas, men om hon fortsätter att använda marijuana för att kontrollera hennes epilepsi, kan hon arresteras.

Jag skulle vilja kunna besöka mina morföräldrar utan att riskera att bli flyttad till ett fosterhem.

Alexis Bortell sa att hon hoppas att hennes rättegång kommer att normalisera medicinsk marijuana men också legalisera det.

”Vi kommer att kunna behandlas som vad du kallar ’normala’ familjer”, sade hon.

Sorgligt nog är Alexis Bortell knappast det första barnet vars familj flyttat till Colorado för att få tillgång till medicinsk marijuana.

Taggar Barn Colorado Epilepsi Haleighs Hope Jeff Sessions Medicinsk marijuana Texas THC

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda