New York godkänner medicinsk cannabis som behandling för PTSD

Publicerad:
Medicinsk marijuana

På veterandagen undertecknade guvernören Cuomo en proposition för att öppna New Yorks medicinska marijuana-program till tusentals soldater och andra överlevande från trauman.

Mitt i New Yorks årliga parad på veterandagen, meddelade guvernören Andrew Cuomo att han hade undertecknat lagstiftning som beviljar medicinsk marijuana-access för de som lider av posttraumatisk stresstörning (PTSD).

New York blir nu den 27:de av 29 stater med medicinska marijuana lagar att tillåta naturlig medicinering till patienter som lider av det utbredda psykologiska tillståndet.

Enligt New Yorks radiostation WBFO berättade Cuomo för en folkmassa på stadens årliga parade lördag att han tror att cannabis kan hjälpa upp till 19.000 personer i New York som har diagnostiserats med PTSD, däribland inte bara soldater som återvänder från strid, men också för andra som varit med om livsförändrande trauman.

”Marijuana kommer att legaliseras om en läkare godkänner tillståndet för PTSD hos en veteran”, sade Cuomo till publiken som hade samlats på Manhattan.

Jag tror att det kan hjälpa tusentals veteraner. Det är något som vi har talat om länge och jag är glad att vi agerar idag.

Sedan apoteksförsäljningen inleddes i början av 2016 har New Yorks statliga medicinska marijuana-program haft en del problem med höga priser, ett rökförbud och ett begränsat utbud vid statens få apotek, vilket leder många kvalificerade patienter tillbaka till den svarta marknaden.

Genom att lägga till PTSD till statens lista över kvalificerade tillstånd tar New York ett stort steg i rätt riktning.

”Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att fler av de lidande är berättigade att bli certifierade medicinska cannabispatienter, och kommer låta varje läkare behandla sina patienter som de anser passar”, sade statens senator Diane Savino, som skapade den medicinska marijuana-lagstiftningen för PTSD, i ett uttalande efter Cuomos meddelande.

En grupp veteraner i Florida firade dagen med att köra en kista full av receptbelagda pillerflaskor till ett lokalt Veterans Affairs-sjukhus, för att protestera mot att det federala sjukhuset fortsätter neka medicinsk cannabis till missbrukare av dödliga farmaceutiska smärtstillande läkemedel.

”Jag gick på alla piller som de kunde ordinera mig, allt det gjorde var att göra mig till en zombie mig eller förstöra mig”, sa den amerikanska marinveteranen, Gabriel George, som deltog i Florida-protesten. ”Jag är här nu, jag lever när jag är en medicinsk marijuanabrukare”.

Vi förlorar inte bara 41 veterinärer om dagen – om du inkluderar drogöverdoser tillsammans med självmord – förlorar vi nu över 120 000 amerikaner till både överdosering och självmord per år. Det är 330 amerikaner på en dag.

Men medans guvernörens beslut att öka åtkomsten till medicinsk marijuana i New York verkligen är ett steg i rätt riktning, erkänner Department of Veterans Affairs fortfarande inte medicinsk marijuana som en behandling mot PTSD, vilket innebär att soldater från New York i Kalifornien fortfarande måste betala från sina egna fickor för att behandla sig själva.

Senast ändrad:

Taggar Medicinsk marijuana New York PTSD Veteraner

Källa merryjane.com

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda