Israel ligger långt fram i forskningen om cannabis

Publicerad:
Israel

Israel har länge legat i framkant av marijuana forskningen, och landet har många cannabisrelaterade nystartade företag, rapporterar Quartz.

Folkmassor från hela världen strömmade till Tel Aviv i mars för den andra årliga CannaTech konferensen. Toppmötet syftade till att locka blomstrande marijuanaföretag till landet och inkluderade talare som pratade om medicin, politik, vetenskap, jordbruk och investeringar.

”Allt är klart här för att bli ett epicentrum för cannabis forskning”, berättade arrangören Clifton Flack för Quartz.

Den israeliska regeringens inställning till forskning om medicinsk marijuana och kulturlandskapet gör landet till ett mycket vänligare ställe för marijuana än i Sverige där regeringen inte ens vågar erkänna att våran drogpolitik misslyckats katastrofalt. Våra politiker tror tydligen att man kan få folket att sluta använda något bara för att det är olagligt. Det är väl därför vi har Europas högsta siffror för dödsfall förknippade med droger..

Israel, Nederländerna och Kanada är länder med statligt sponsrade program avsedda för forskning om medicinsk cannabis. ”Det finns även en medicinsk cannabis enhet inom det israeliska hälsoministeriet”, rapporterade Newsweek.

Israeliska patienter får tillgång till medicinsk marijuana genom statliga subventioner.

Majoriteten av Israels forskningsinstitutioner testar cannabis, rapporterade Observer. Marijuana är dock inte legaliserat för privat bruk i landet.

Men hälsoministeriet har beviljat 23.000 individer tillstånd för att få den gröna medicinen genom nio olika leverantörer, rapporterade Reuters.

Odlare i landet odlar plantor till forskningsinstitutioner som utvecklar kliniska prövningar för att behandla ett brett spektrum av fysiska och psykiska sjukdomar, från cancer och artrit till PTSD, med stöd från den judiska ortodoxa hälsoministern Yakov Litzman.

Medicinsk marijuana finns i många olika former, inklusive cigaretter, bakverk, men även inhalatorer, och kan administreras på statliga sjukhus eller användas hemma.

The Washington Post beskrev ett avskilt idylliskt växthus inbäddat bland bergen i Galileen, där lab Techs tillverkar frön för att behandla barn med epilepsi.

Sådana initiativ är inte bara tillåtet enligt israeliska lagstiftare, utan uppmuntras. Odlare kan utveckla marijuana-baserade behandlingar under israeliska hälsoministeriets cannabis enhet.

I USA tillkännagav DEA i augusti en politisk förändring som tillåter odlare att registrera sig för att odla och distribuera marijuana för forskning.

Tidigare har myndigheten bara utfärdat en enda licens för att odla cannabisplantor för forskning, nämligen till: University of Mississippi.

Mer än hälften av de amerikanska delstaterna har nu legaliserat medicinsk marijuana som ett resultat av årets val.

Ändå fortsätter den amerikanska regeringen att klassificera marijuana som en av de farligaste drogerna, tillsammans med heroin, ecstasy och LSD.

Landets granskningsprocess skapar stora hinder, rapporterade Fortune. NIDA är den enda organisation som har behörighet att tillhandahålla plantor för studier, vilket gör processen betydligt dyrare än det är i Israel, enligt Observer.

”I USA är det lättare att studera heroin än marijuana”, berättade psykiatern Suzanne Sisley för Reuters. ”Med marijuana måste du gå igenom massa byråkrati. Det visar hur marijuana forskning hindras av politik”.
Israel har varit ledande inom marijuana forskning, men i landet är det inte tillåtet att exportera cannabis enligt gällande lag.

Ett antal amerikanska företag har tjänat på den utländska marknaden. Från Reuters:

Sedan 2014 har amerikanska företag investerat ca 50 miljoner dollar i israel för patent på medicinsk marijuana, cannabis agro-tech startups och företag som utvecklar anordningar såsom inhalatorer, sade Saul Kaye, VD för Ican.

Marijuana i Israel är ingrodd i sin historia och kultur. Örten ses som en medicinsk behandling snarare än en tabu gatudrog.

År 1994 blev israeliska forskaren Rafael Mechoulam den första i sitt område att isolera THC, det psykoaktiva ämnet i cannabis.

”Jag skulle vilja tillägga att det judiska folket också känner ett ansvar för att utföra ’tikkunolam’, reparera världen och förbättra människans villkor”, skrev Eliana Rudee i Observer. Rudee ser en koppling mellan landets omfamning av medicinsk marijuana till dess sociala och kulturella värderingar av livet, som kännetecknas i Talmud.

CannaTech VD Saul Kaye kopplade samman innovation och överlevnad med cannabis kulturella roll. ”En kort titt på den judiska psyket visar att omständigheter har tvingat oss att inte bara överleva, men att också blomstra”, sade han vid konferensen i mars.

Taggar Marijuanaindustrin Medicinsk marijuana

Källa attn.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda