USA tillåter mer forskning om marijuana

Publicerad:
Cannabis labb

USA öppnar upp för mer forskning om marijuana för medicinskt bruk. Det väntas myndigheter presentera på torsdagen.

Beslutet kommer som ett svar från den amerikanska drogbekämpningsmyndigheten (DEA) på en petition om att klassificera drogen som tillåten för medicinskt bruk, vilket avslagits, enligt Reuters.

Marijuana är i dag klassad i samma kategori som heroin, trots att 25 delstater tillåter någon form av medicinskt bruk. Drogen används bland annat för behandling av Parkinson, Crohns sjukdom, Tourettes syndrom, Alzheimers och ledgångsreumatism.

Trots det finns liten vetenskaplig forskning av drogens medicinska effekter. I nuläget får bara ett universitet i USA, University of Mississippi, odla drogen för vetenskapligt syfte. Det gör utbudet av kvalitativa droger för litet, enligt kritiker som också anser att klassificeringen hämmar forskningen.

Tre regeringstjänstemän har sagt till New York Times att flera universitet nu ska kunna söka tillstånd för att odla drogen i vetenskapligt syfte.

– Det här är en bra dag för vetenskapen. Det visar att den federala regeringen är flexibel om laglig forskning men ingenstans i närheten av att vilja legalisera marijuana, säger Kevin Sabet, president för Smart Approaches to Marijuana (ungefär Smart hållning till marijuana) som är mot en legalisering, till Reuters.

De hårda reglerna till trots har president Obama tidigare sagt att han inte ser marijuana som en farligare drog än alkohol och det amerikanska justitiedepartementet har inte hindrat delstaterna från att legalisera användning av drogen.

Delstaterna Alaska, Washington, Colorado och Oregon tillåter användning av marijuana för rekreationsändamål bland vuxna.

Alzheimers Crohns sjukdom DEA Forskning Parkinsons sjukdom Tourettes syndrom University of Mississippi

Källa:

Migos släpper ny cannabisvänlig hiphop

Migos, gruppen bakom Billboard hitten och det kulturella fenomenet "Bad och Boujee", har snabbt gått från en regional kultfavorit bland vissa hiphop kretsar till ett stort namn med inflytande i...

#19 - Valdemar igen

I denna veckans avsnitt har jag en bra ursäkt att träffa Valdemar igen. Ni kanske är smått bekanta med denna kloka lustigkurre sen avsnitt #10 och Nyhetsspecial med paneldiskussion.  Vi skippar...